Saksøkt, men frikjent for dotcom-kursfall

Gründerne av Active 24 ble saksøkt av investorer da aksjekursen havarerte i 2001.

Saksøkt, men frikjent for dotcom-kursfall

Gründerne av Active 24 ble saksøkt av investorer da aksjekursen havarerte i 2001.

Det har blåst friskt rundt Active 24, eller Active ISP som det tidligere het.

Selskapet eies nå i sin helhet av Mamut, som er i en konflikt med konkurrenten 24sevenoffice om hvorvidt en tidligere inngått samarbeidsavtale er misligholdt eller ikke. Denne saken har ikke kommet opp for rettssystemet ennå og har forøvrig ingen ting med dette søksmålet å gjøre.

Etter at Active ISP ved årtusenskiftet skulle hente inn eksterne midler i en emisjon der kursen var satt til 100 kroner, falt aksjekursen til cirka 10 kroner på bare et år.

Saksøkerne Marienlyst Eiendom AS, Tanja AS, og Ramses Invest AS krevde gründerne Jan Storehaug, Rolf Larsen og Gunnar Rydning for 40 millioner kroner.

- Jeg synes hele saken er rimelig tøysete. Vi ble frikjent og det var det, sier tidligere styreleder Jan Storehaug til Finansavisen.

Han mener at det var den generelle nedturen i dotcom-tiden som må ta hoveddelen av skylden for kursfallet.

Det er ikke saksøkerne enig i. Tilretteleggerne Pareto og Carnegie som organiserte emisjonen, har tidligere inngått forlik om samme forhold.

Saksøkerne er skuffet, men har stor tro på at de vil vinne frem med en anke.

- Vi mener vi har fått medhold på alle punkter unntatt ett. Det er egentlig en god dom for oss, men vi kom ikke helt i mål, sier Kristian Huser, som representerer saksøkerne, til Finansavisen.

Til toppen