BEDRIFTSTEKNOLOGI

Salesforce får Office-støtte

Varsler bred integrasjon med Microsofts produkter.

Salesforce-sjefen Marc Benioff og Microsofts toppsjef Satya Nadella virker fornøyd med sitt nye samarbeid.
Salesforce-sjefen Marc Benioff og Microsofts toppsjef Satya Nadella virker fornøyd med sitt nye samarbeid. Bilde: Benioff via Twitter
14. okt. 2014 - 10:57

Microsoft og Salesforce.com er egentlig bitre rivaler innen systemer for virksomheters kundehåndtering, customer relationship management (CRM).

Pakten mellom de to leverandørene om å begynne å samarbeide kom derfor som en overraskelse, da samarbeidet ble kunngjort i slutten av mai i år.

De første fruktene av det strategiske samarbeidet ble presentert under Salesforces egen Dreamforce-konferanse i San Francisco i går.

De røper et samarbeid på bred front hva gjelder bedriftsløsninger, men mange av nyhetene er ikke lanseringsklare før om en god stund.

Fra gårsdagens kunngjøring kan vi blant annet lese:

** Salesforce1-appen (som allerede finnes til iOS og Android) kommer endelig til mobile Windows-klienter også. Appen er nå i lukket beta og ventes utgitt i andre halvår neste år. I mellomtiden må Windows-brukere nøye seg med å aksessere Salesforce1 via et webgrensesnitt.

** Salesforce får integrasjon mot Office-pakken og Sharepoint, samt med nettlagringstjenesten OneDrive for Business på plattformene iOS og Android. Ferdig første halvår 2015.

** Salesforce Files er et nytt verktøy som «hjelper kunder å låse opp filer fra Microsoft Sharepoint slik at de blir mobile, sosiale og kan benyttes i konteksten av Salesforces forretningsprosesser». Dette er det eneste produktet som er tilgjengelig nå.

** En ny Salesforce1-app for Outlook får støtte for Outlook 2013, Exchange Server 2013 og Office 365. Denne gjør det mulig å bruke Salesforce direkte fra e-postprogrammet. Planlagt utgitt første halvår 2015.

** Microsofts skytjeneste for beslutningsstøtte «Power BI for Office 365» og Excel får støtte for integrasjon med Salesforce. Det oppgis at støtten gi mulighet for toveis lasting av data for å lage rapporter, visualisere informasjon og få ny innsikt. Igjen klart første halvår neste år. Så i andre halvår er det duket for en egen Salesforce-app for Excel.

Partnere – og konkurrenter

Verken i gårsdagens kunngjøring eller da de to programvareselskapene kunngjorde sitt strategiske samarbeid i mai ble Microsofts egen CRM-satsing Dynamics nevnt med et eneste ord.

Microsoft og Salesforce er konkurrenter, men skal nå også samarbeide. Det noe underlige samarbeidet kommer relativt kort tid etter at Salesforces gründer og toppsjef Marc Benioff uttalte seg ganske kritisk om sin nye partner.

– Betyr dette at vi ikke lenger skal konkurrere? Nei. Vi skal være partnere og vil fortsette å konkurrere innen kritiske områder som CRM, skrev Microsofts sjef for Dynamics Kirill Tatarinov i en kunngjøring i slutten av mai.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.