Salesforce i boikott av amerikansk delstat

Raser mot kontroversiell anti-homolov.

Salesforce i boikott av amerikansk delstat
Salesforce-gründer Marc Benioff avlyser alle arrangementer i Indiana etter innføringen av en kontroversiell anti-homolov i delstaten. Bilde: Wikimedia Commons

Guvernøren i den amerikanske delstaten Indiana, Mike Pence (republikaner), signerte i går en kontroversiell lov kalt «religious freedom restoration act» eller Senate Bill 101.

Kritikerne mener loven lar bedrifter diskriminere og avvise lesbiske og homofile kunder under påskudd av «religionsfrihet». Loven ble vedtatt av delstatens representantenes hus og senatet tidligere i uken.

Les også: Mozilla-sjefen presset til å gå av

IT-bransjen raser

En rekke teknologiselskaper med nettskygiganten Salesforce.com i spissen reagerer med vantro. Et felles brev (pdf) der de ba guvernøren bruke sin vetomakt ble ikke tatt til følge.

Salesforce og toppsjef Marc Benioff gjør nå alvor av trusler om å innstille sine konferanser i delstaten som ligger i den amerikanske Midtvesten. Et av selskapets største arrangementer, Connections med 10.000 deltakere, blir i protest mot den nye loven flyttet til New York, skriver Recode.

- Vi kan ikke sette våre kunder og ansatte i en situasjon der de risikerer å bli diskriminert mot, sier Marc Benioff.

Også annen virksomhet kan bli avviklet. Benioff oppfordrer også andre teknologiselskaper til å delta i boikotten.

Selskapet som er kjent for sin nettbaserte CRM-portefølje har mellom 2.000 og 3.000 ansatte i Indiana etter oppkjøpet av ExactTarget for 2,5 milliarder dollar i 2007.

Salesforce har ifølge CNN truet med å forlate delstaten, og stanse en planlagt ekspansjon i Indiana dersom det kontroversielle lovforslaget ble innført.

Gründer og toppsjef Marc Benioff kunngjorde beslutningen sin i en twittermelding:

Les også: Facebook snur om ekte navn etter press fra drag queen-miljøet i San Francisco

Dårlige kår for homofile i Russland: Rev ned Steve Jobs-minnesmerke