Salg av 3G-telefoner øker kraftig

Salg av 3G-telefoner når nye høyder i Europa, viser ferske tall fra et analysehus.

Salg av 3G-telefoner når nye høyder i Europa, viser ferske tall fra et analysehus.

I april ble det solgt 225 000 3G-telefoner i Europa. Det er en dobling i forhold til salget i mars. Det viser tall fra det tyske analysehuset GfK, ifølge Wall Street Journal.

digi.no har tidligere fortalt at Sverige er et av landene som leder an utviklingen. Daglig selges det flere tusen 3G-telefoner, som er tilpasset multimedietjenester som videofiler og andre tjenester.

Salget av 3G-telefoner utgjør foreløpig kun to prosent av det totale markedet for mobiltelefoner. En av årsakene er at slike telefoner har blitt lettere og mer brukervennlige, ifølge analysehuset.

Det er de landene hvor det Sverige/Hong Kong-baserte Hutchinson er inne i, som har kommet lengst i 3G-utviklingen. Det gjelder Storbritannia, Sverige, Danmark, Italia og Østerrike.

Mobilselskapet 3, som eies av Hutchinson, har fått lisens på å bygge ut nye nett i Norge. Det er imidlertid ikke kommet noe signal om en utbygging eller lansering av nye nett ennå her i landet.

Flere teleoperatører har gått forsiktig frem. Etter at europeiske teleoperatører har brukt nærmere 1000 milliarder kroner på lisenser og nettverk for tredje generasjons nettverk, så må de være sikre på at de kan få inntekter som forsvarer de enorme investeringene som er lagt ned.

Men nå ser det ut til å løsne for alvor. Operatører som Vodafone, Deutsche Telekom og andre håper på at brukerne vil ta i bruk tjenester som video-telefon, nedlasting av videofiler og online spill.

Til toppen