Salg blåser opp NetHouse-resultatet

Mediehuset NetHouse AS skryter av gode tredjekvartalsresultater, men innrømmer samtidig at de ikke hadde gått i pluss om de ikke hadde solgt selskapene NetAd AS og NetShop AS.

Mediehuset NetHouse AS skryter av gode tredjekvartalsresultater, men innrømmer samtidig at de ikke hadde gått i pluss om de ikke hadde solgt selskapene NetAd AS og NetShop AS.

Det internettforlaget NetHouse AS kaller et resultat på i overkant av 8,5 millioner kroner, er i realiteten et minusresultat på driften. Grunnen til det gode "drifts"-resultatet er at salget av de to selskapene NetAd AS og NetShop AS stort sett står for inntektene på 8,5 millioner kroner.

- Ville dere gått i pluss hvis dere ikke hadde solgt disse to selskapene?

- Nei, men for oss er det helt irrelevant. Vår forretningsidé er å kjøpe selskaper som går dårlig, for så å bygge dem opp og selge når de er lønnsomme, sier viseadministrerende direktør i NetHouse, Tom Andersson til digi.no. Andersson forteller at det i hovedsak er salget av de to selskapene som gjør at resultatet blir så høyt.

Han vil ikke si hvor mye de fikk for de to selskapene, men forteller at det ikke var noen voldsom forskjell i summen de mottok for de to selskapene.

Etter finansposter var resultatet 8,538 millioner, oppgir Andersson.

NetHouse består i dag av følgende selskaper som er heleide aksjeselskaper; Fiber, InSite, InHouse, Nettguiden og NettMagasinet. Ebud er i ferd med å bli del av konsernet, og NetHouse sitter med i underkant av 49 prosent av aksjene. I tillegg til disse har selskapet minoritets eierinteresse i ytterligere fire selskaper.

NetHouse sier i pressemeldingen at børsintroduksjon planlegges. De skriver:

"Videre har selskapets styre til vurdering alternative finansielle muligheter med ulike partnere, hovedsakelig i forbindelse med selskapets planer om utvidelse mot det skandinaviske og europeiske markedet for øvrig. Styret utelukker ikke at dette kan medføre en notering ved en utenlandsk børs."

Andersson vil ikke kommentere hvilken børs det er mest aktuelt å bli notert på, men han avviser at det er snakk om å noteres på flere børser i første omgang.

I perioden har NetHouse vært med på oppstarten av de to e-handels selskapene SmartShopper AS og CoShopper AS.

NetHouse AS 30.09.99 30.09.98
Driftsinntekter 14,258.354 -391.954
"Drifts"-resultat 8,562.271 405.045

Kilde: NetHouse pressemelding.

Til toppen