BEDRIFTSTEKNOLOGI

Salget av lommedatamaskiner stuper

Kundene svikter lommedataprodusentene, noe som har ført til en kraftig nedgang i salget.

25. apr. 2003 - 08:19

Salget av lommedatamaskiner har gått ned med 21,3 prosent det første kvartalet av 2003, sammenlignet med samme periode året før, skriver IDC i en pressemelding torsdag. Sammenlignet med fjerde kvartal 2002, er nedgangen på 26,5 prosent.

Til sammen skal det ha blitt solgt 2,45 millioner håndholdte enheter i løpet av årets tre første måneder.

    Les også:

- Nedgangen etter jul i forbruket til både private og næringslivet reflekterer den vanskelige situasjonen verden er i, sier Ross Sealfon, forsker ved IDC, i en pressemelding.

- Bortsett fra den sesongrelaterte nedgangen, har frykten for terrorisme og krigen i Irak satt en demper på salget av håndholdte maskiner, forklarer Sealfon.

IDC mener av lommedatamaskiner rett og slett ikke er attraktive lenger, verken for konsumenter eller bedrifter, til tross for at lavpris modeller har kommet på markedet samtidig som prisen generelt har gått ned.

Innen næringslivet regnes ikke PDA-er som en nøkkelkomponent i IT-infrastrukturen, mens enhetene av private i mange tilfeller anses som unødvendig luksus, skriver IDC.

Palm er fortsatt det mest populære fabrikatet med over 880.000 solgte enheter i første kvartal. Dette er mer enn dobbelt så mye som HP, som igjen har passert Sony og innehar andreplassen. Dell og Toshiba ligger på de neste plassene, ifølge IDC.

Mange forbrukere unngår også å kjøpe de tradisjonelle PDA-ene og venter i stedet på at "den rette" alt-i-ett-telefonen kommer på markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.