Salget av musikk stupte i februar

Salget av CDer stupte i februar sammenlignet med tall fra i fjor, noe som kan skyldes piratkopiering.

Salget av CDer stupte i februar sammenlignet med tall fra i fjor, noe som kan skyldes piratkopiering.

Oslo (NTB): Musikksalget stuper, viser tall fra norsk musikkbransje. Trøsten er at salget av norsk musikk utgjør en større andel av platesalget.

Salgstallene for februar er lite lystelig lesning for musikkbransjen. Musikksalget har gått ned med 19 prosent i volum og 17 prosent i verdi sammenlignet med februar i fjor, viser ferske tall fra Grammofonplategrossistenes Forening (GGF).

Salget av CD-er gikk ned med 17 prosent. Singelsalget har gått ned med hele 50 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Salget av musikk på DVD er heller ikke noe å skryte av. Februartallene viser at salget har gått ned med 40 prosent i forhold i forhold til februar i fjor.

Norske produksjoner gjør det imidlertid bra. Salget av norsk musikk økte med 18 prosent. Norskandelen i februar endte dermed på 33 prosent mot 23 prosent i februar måned i fjor. Hittil i år utgjør norsk musikk 25 prosent av det totale platesalget.

I årets to første måneder er det solgt musikk for 97 millioner kroner her i landet fordelt på 1,4 millioner album, 62.000 singler og 37.000 musikk-DVD-er. Dette er en nedgang på 23 prosent i volum og 20 prosent i verdi sammenlignet med samme periode i fjor.

Til toppen