Salget av nye Oracle-lisenser vokser igjen

Larry Ellison gleder over å ha brutt en rekke på fire kvartaler med tilbakegang.

Salget av nye Oracle-lisenser vokser igjen

Larry Ellison gleder over å ha brutt en rekke på fire kvartaler med tilbakegang.

Oracle har levert tall for kvartalet fram til 30. november, regnskapsårets andre. Etter to kvartaler med lavere omsetning enn året før, viser andre kvartal en vekst på 4,5 prosent til 5,86 milliarder dollar sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Omsetningen økte med 2,6 prosent til 2,98 milliarder dollar i Amerika, med 5,1 prosent til 1,98 milliarder dollar i Europa, Midtøsten og Afrika, og med 9,9 prosent til 903 millioner dollar i Asia og Stillehavet.

Nettoresultatet er bedret med 12 prosent, til 1,46 milliarder dollar.

Særlig oppmuntrende for Oracle er at salget av nye lisenser økte med 2 prosent til 1,65 milliarder dollar. Dette er et mål på tilsig av nye kunder og på oppgradering hos eksisterende kunder. Det er første gang nylisenssalget øker siden augustkvartalet i fjor. I augustkvartalet i år var nylisenssalget hele 17 prosent lavere enn øret før.

Oracles brede kundegrunnlag gjør selskapets regnskaper til et generelt mål på helsen til IT-bransjen. Tallene betraktes som et godt tegn.

Oracle-sjef Larry Ellison er også lettet over at EU-kommisjonen ser ut til å godta kjøpet av Sun, uten å knytte ytterligere betingelser til håndtering av friprogdatabasen MySQL enn dem selskapet selv har pålagt seg selv.

Ellisons nestkommanderende Safra Catz sa i en samtale med analytikere at tallene viser at kundene igjen er i ferd med å øke sine IT-investeringer. Hun spår at omsetningen i inneværende kvartal vil havne på 3 til 6 prosent mer enn i samme kvartal i fjor.

Sammenliknet med for et år siden, har Oracle redusert staben med 3,8 prosent til 83 366 ansatte. Nedbemanningen er størst i Amerika og EMEA, henholdsvis 5,0 og 4,0 prosent. Andelen medarbeidere som er ansatt i Asia og Stillehavet, er økt fra 41,5 prosent til 42,0 prosent.

Oracle fordeler sin programvareomsetning på to kategorier: databaser og mellomvare, og applikasjoner. Fra i fjor økte databaser og mellomvare med 10 prosent til 1,17 milliarder dollar, mens applikasjoner økte med 7 prosent til 1,59 milliarder dollar. Økningen i nylisenssalget var størst innen applikasjoner.

    Les også:

Til toppen