Salget av Siemens-datter trekker ut i tid

Salget av Siemens-datter trekker ut i tid

Salget av Siemens Business Services kan enda ta noe tid, men staben krymper.

På et allmannamøte tidlig i november ble de ansatte i Siemens Business Services (SBS) informert om at Siemens vil selge datterselskapet som en følge av korrupsjonssaken i forbindelse med forsvarsavtalen. Selskapet har 275 ansatte.

Ifølge styreleder Arne Besseberg i SBS skal det være rundt fem IT-selskaper som ønsker å kjøpe SBS. Han forteller til digi.no at det ennå ikke er vedtatt hvem som får kjøpe SBS, men det vil bli avgjort innen første kvartal.

Det selskapet som overtar SBS-ansatte skal videreføre verdiene i selskapet og ivareta de forpliktelser SBS i dag har overfor ansatte og kunder.

I mellomtiden håver SBS inn nye driftskontrakter, til tross for usikkerhet rundt selskapets framtid.

SBS har signert driftsavtaler for 31 millioner kroner, og har forlenget sine avtaler med både Thorn og Zalaris i henholdsvis tre og fem år.

Besseberg mener nå at det skal være rundt 100 konsulenter igjen i SBS, og at ingen andre har blitt overført til andre virksomheter. Han medgir likevel at noen har sluttet.

SBS serviceavdeling har blitt overført til Fujitsu Siemens Computers 1. april, men sitter i samme bygg som SBS.

Etter det digi.no erfarer kan IT-selskaper som ErgoGroup, EDB, Ementor, Steria, TietoEnator, WM-data og kanskje aktører som HP og IBM være aktuelle kandidater til å kjøpe SBS-virksomheten.

Til toppen