BEDRIFTSTEKNOLOGI

Salget stagnerer for AT&T

AT&T økte omsetningen med 4,5 prosent fra andre kvartal i fjor til samme kvartal i år, mens overskuddet økte med 9,9 prosent. Konsernsjef C. Michael Armstrong mener resultatet er i tråd med selskapets målsetninger.

Frode Eriksen
26. juli 2000 - 12:53

USAs største telekomoperatør omsatte i kvartalet for 16,22 milliarder dollar, eller 141 milliarder kroner, mens overskuddet endte på 1,75 milliarder dollar, opp fra 1,59 milliarder dollar for ett år siden. Legger en til engangsinntekter endte overskuddet på 18 prosent til 1,9 milliarder dollar.

Selv om Armstrong er fornøyd med overskuddet er omsetningsveksten ikke tilfredsstillende. Knallhard konkurranse på amerikansk rikstelefoni gjør at inntektene krymper fra denne tradisjonelle delen av AT&Ts virksomhet. Heller ikke næringslivet kjøper like mange teletjenester fra telegiganten som før.

Mobilvirksomheten til selskapet gjør det bedre enn ventet og berger totalresultatet for selskapet.

I mai justerte selskapet sine forventninger til hva det kunne levere andre kvartal, noe som har redusert selskapets aksjeverdi med vel 30 prosent. men også gjør at Armstrongs målsetninger for selskapet er nær med å følges.

I løpet av kvartalet gjennomførte AT&T oppkjøpet av kabel-TV selskapet MediaOne som ble annonsert i fjor til en pris av 44 milliarder dollar. Målet er nå å selge teletjenester til inntil 650.000 kabel-TV kunder i løpet av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.