RESULTATERFINANS

Salget stuper for Sony Ericsson

Dramatisk resultatvarsel fra mobilleverandøren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mars 2009 - 13:34

Sony Ericsson kom i dag med et svært skuffende resultatvarsel. I meldingen heter det at selskapet planlegger å levere i alt 14 millioner mobiltelefoner i første kvartal av 2009. Ifølge Reuters er dette bare litt mer enn halvparten så mange mobiler som det selskapet solgte i fjerde kvartal i fjor.

Gjennomsnittlig salgspris for mobilene Sony Ericsson leverer i dette kvartalet, er ifølge selskapet på 120 euro. Dette gir en omsetning på 1,68 milliarder euro.

Selskapet forventer at dekningsbidraget vil reduseres både i forhold til samme kvartal for et år siden og i forhold til fjerde kvartal i fjor. Nettoinntekten før skatt beregnes til å bli et tap på mellom 340 og 390 millioner euro. Dette inkluderer ikke kostnader selskapet har hatt i forbindelser med omorganisering, noe som utgjør mellom 10 og 20 millioner euro.

- Det er en reell katastrofe. Dette er svært store tap og de taper sannsynlig også betydelig markedsandeler, sier analytikeren Greger Johansson i Redeye til Reuters.

- Det er åpenbart at volumene er mye lavere enn det markedet hadde trodd. Og først og fresmt, tapene er mye, mye større, legger han til.

Ben Wood, forskningsdirektør ved CCS Insight, er dog ikke enig i at resultatvarselet er overraskende.

- Disse skuffende resultatene er lite overraskende gitt den nåværende svakheten i Sony Ericssons portefølje og de utfordrende markedsforholdene selskapet møter i de markedene hvor selskapet er sterkest, sier Wood.

Sony Ericsson regnes som verdens fjerde største leverandør av mobiltelefoner, etter Nokia, Samsung og LG. Spørsmålet er om selskapet beholder plassen etter dette kvartalet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.