RESULTATERFINANS

Salget til værs, men kursen faller

Cisco gir gode signaler for IT-bransjen med sine siste kvartalstall, men likevel falt kursen. Her er hvorfor:

11. aug. 2004 - 08:31

I går kunngjorde Cisco sin tall for kvartalet fram til 31. juli, det fjerde i selskapets regnskapsår.

Sammenliknet med samme kvartal året før økte omsetningen med 26 prosent, fra 4,7 milliarder dollar til 5,9 milliarder. Sammenliknet med forrige kvartal er økningen 5,4 prosent.

Overskuddet («net income» etter GAAP-reglene) økte med nesten 43 prosent, fra 982 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor, tilsvarende 0,14 dollar per aksje, til 1,4 milliarder dollar eller 0,20 dollar per aksje.

For hele regnskapsåret 2003–2004 økte omsetningen med 16,8 prosent til 22,0 milliarder dollar, og overskuddet med 22 prosent til 4,4 milliarder dollar, tilsvarende 0,62 dollar per aksje.

Cisco-sjef John Chambers, tradisjonelt kjent som forsiktig og tilbakeholdende, uttrykte stor glede. Kvartalets omsetning og resultat satte nye rekorder, og han karakteriserte hele året som et «brudd» med tendensen de siste årene.

Chambers mente de viktigste årsakene til de gode resultatene var investeringer i nye markeder i utlandet, vedvarende fornyelse i kjerneforretningen og avansert teknologi i et bredt spekter av produkter.

Han måtte likevel legge til, i presentasjonen overfor analytikerne, at han oppfattet at bedriftene var «noe mer forsiktige» i sine investeringer enn i forrige kvartal.

For inneværende kvartal venter Chambers en omsetning i underkant av to prosent over den i juli-kvartalet, i stor grad på grunn av laber sommeromsetning i Europa. Analytikerne hadde ventet en prognose på tre prosent vekst.

De forsiktige kommentarene, den nedjusterte prognosen, og investorenes bekymring over at lagerbeholdningen økte fra 1,1 milliarder dollar til 1,2 milliarder i løpet av kvartalet, bidro til at aksjekursen sank 5,2 prosent.

Analytikerne hadde også vanskelig for å forene den nedjusterte salgsprognosen med Ciscos plan om å øke staben med 1000 nye medarbeidere innen nyttår.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.