RESULTATERFINANS

Salgsinntekter trekker opp i Siemens

Siemens AS endte på et resultat før skatt siste år på 258 millioner kroner, mot 114 millioner kroner året før. Det er i hovedsak salgsinntekter som gir selskapet et godt årsresultat.

Frode Eriksen
12. des. 2000 - 02:45
Siemens

Til tross for resultatmessig fremgang står derfor konsernet overfor en rekke store utfordringer, og selskapets langsiktige konkurranseevne er avhengig av en kontinuerlig omstilling og nødvendige tilpasninger av organisasjonen, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Blant de største endringene er etableringen av Fujitsu Siemens Computers AS fra 01.10.99, og overføring av Siemens AS' computer-virksomhet til det nye selskapet. Videre salget av Siemens Elektroengros AS fra 01.03.00 og salg av vannkraftaktivitetene i Divisjon Energiforsyning med påfølgende innfusjonering i Voith Siemens Hydro Power Generation AS fra 01.04.00.

Til sammen mistet Siemens AS 1,4 milliarder kroner i omsetning på grunn av disse endringene. Divisjon Elektrovarme ble utskilt som eget 100% eid aksjeselskap under navnet Siemens Electrical Heating AS fra 01.10.00

Siemens opplyser til Nettavisen at selskapet i fjor solgte 230.000 mobiltelefoner i Norge, som ifølge selskapet tilsvarer en markedsandel på mellom 17 og 18 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.