Salgsrekord for ny iPhone

Voldsom interesse første døgn.

Salgsrekord for ny iPhone
Apple melder om svært stor interesse for iPhone 5 de første 24 timene det var mulig å forhåndsbestille. Bilde: Bloomberg/All Over Press

Iphone 5 knuser alle rekorder etter at den ble lansert forrige uke. I en pressemelding fra Apple fremgår det at det kom inn to millioner forhåndsbestillinger de første 24 timene. Det er mer enn dobbelt så mye som iPhone 4S oppnådde da den ble lansert.

I meldingen skriver Apple at etterspørselen overgår det selskapet kan levere til 21. september, da selskapet åpner for salg.

– Forhåndsbestillingene av iPhone 5 har knust den tidligere rekorden fra iPhone 4S og responsen i markedet har vært fenomenal, sier Phillip Schiller som er Apples markedssjef i en kommentar.

Større skjerm, tynnere, lettere og bedre fart. Dette har lokket millioner av kunder til å forhåndsbestille den nye iPhone 5.
Større skjerm, tynnere, lettere og bedre fart. Dette har lokket millioner av kunder til å forhåndsbestille den nye iPhone 5. Bilde: Apple

Tidligere i dag ble det kjent at den amerikanske operatøren AT&T mente dette var den mest populære telefonen Apple hadde lansert, uten at de presenterte konkrete tall. I USA er det vanlig å kjøpe telefonene med to års bindingstid. Det betyr at de mange som kjøpte iPhone 4, men som ikke ville bryte bindingen når iPhone 4S ble lansert, kanskje har stilt seg i kø denne gangen.

Lanseringen er viktig for Apple. Telefonen er deres største bidragsyter til resultatet og iPhone-serien har gjort selskapet til det største IT-selskapet i verden. Forventningene til salget av iPhone 5 er også svært høye. Ifølge Business Insider ble det kjent under rettsaken mellom Apple og Samsung at Apple opererer med en ganske ambisiøs intern salgsmåling.

Hver nye generasjon skal nemlig selge like mye som de foregående modellene - tilsammen.

Den finske analytikeren Horace Dediu har sett på tallene, og i en oppdatering på sine nettsider fremgår det at dette kan bli et vanskelig mål å matche.

Ifølge analysen må de nemlig selge 263 millioner enheter av den nye telefonen.

Det er også den mest aggressive lanseringen Apple har gjort. Den nye telefonen skal være tilgjengelig i 100 markedet innen utgangen av året. En uke etter at den blir levert til de første kundene i USA, 21. september, vil den bli tilgjengelig i Norge og 21 andre markeder.

    Les også: