RESULTATERFINANS

Salgsvekst for Logica

Tjenesteutsetting sørger for vekst, men lønnsomheten faller.

5. aug. 2011 - 10:45

Det britisk-baserte IT-tjenesteselskapet Logica leverte fredag morgen tall for første halvår 2011. Selskapet kunne melde om en omsetningsvekst på 5 prosent til 2 milliarder britiske pund, eller 17,6 milliarder norske kroner.

I nord og sentral Europa var inntektsveksten tosifret, melder Logica i sin halvårsrapport som ble presentert selskapets investorer på Londonbørsen. Selskapets norske avdeling rapporterer ikke separate tall.

Ordreboken til selskapet vokste med 13 prosent til 2,47 milliarder pund.

Det er særlig innen tjenesteutsetting selskapet opplever vekst. Dette segmentet hadde en omsetningsvekst på 22 prosent i første halvdel av 2011 i forhold til samme periode i fjor. Konsulent- og andre tjenester opplevde en vekst på 1 prosent.

Driftsresultatet endte med et overskudd på 113 millioner pund, en nedgang på 11 prosent fra samme periode i fjor da resultatet kom inn med et overskudd på 125 millioner pund.

Det er særlig i Benelux-landene selskapet opplever utfordringer nå, ettersom offentlig sektor har kuttet betydelig i sine budsjetter.

Tallene ble ikke spesielt godt tatt imot på London-børsen. Aksjen faller over 12 prosent fredag formiddag, men det skal understrekes at dette skjer i et elendig børsklima.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.