BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samarbeid direkte mellom Vista-maskiner

Windows Vista vil inkludere en samarbeidsløsning som kan utnytte trådløse ad hoc-nettverk direkte mellom PC-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juni 2006 - 10:33

Microsoft har i den Beta 2-utgaven av Windows Vista døpt om konseptet "Windows Collaboration" til "Windows Meeting Space". Dette er en løsning som skal gjøre det mulig for to eller flere brukere å opprette en samarbeidssesjon over et ad hoc trådløst nettverk, det vil si en trådløs forbindelse direkte mellom PC-ene, uavhengig av aksesspunkter eller Internett-forbindelse.

Også i Windows XP er det mulig å opprette trådløse ad hoc-forbindelser, men teknologien skal være mer stabil i Windows Vista, hvor den kalles «People Near Me».

Windows Meeting Space, som altså utnytter «People Near Me», er helt ny. Ifølge News.com skal alle Vista-utgave kunne delta i en slik seanse, men brukere av Home Basic vil ikke kunne opprette en på egenhånd.

Vista-brukerne skal selv kunne velge om deres maskin skal være synlig eller ikke i «People Near Me»-oversikten. De som har opprettet en Meeting Space-sesjon, skal kunne velge om deres møte skal kringkastes eller ikke. Det skal også kunne kreves passord for å delta.

Tanken med løsningen er at brukerne skal kunne sitte i nærheten av hverandre og ha tilgang til for eksempel den sammen presentasjonen, på hver sin PC.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.