Samarbeid for 65 nanometers halvledere

IBM, Infineon og Chartered Semiconductor har inngått en mangeårig samarbeidsavtale om produksjon av 65 og 45 nanometers halvledere.

IBM, Infineon og Chartered Semiconductor har inngått en mangeårig samarbeidsavtale om produksjon av 65 og 45 nanometers halvledere.

Singapore-selskapet Chartered Semiconductor er verdens tredje-største oppdragsprodusent av halvlederkomponenter, etter Taiwan-selskapene Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) og United Microelectronics Corporation (UMC). Det ble trolig berget fra konkurs i november i fjor gjennom en samarbeidsavtale med IBM som lot Chartered framskynde overgangen til 90 nanometers produksjon med et minimum av egen investering.

I går kunngjorde tyske Infineon at det har inngått en mangeårig samarbeidsavtale med Chartered og IBM for å sikre overgangen til første 65 nanometers produksjon, deretter 45 nanometers produksjon. Finansielle detaljer er ikke oppgitt. IBMs nye fasiliteter i East Fishkill i delstaten New York skal benyttes til utviklingsarbeidet, der Chartered og Infineon bidrar med både egen teknologi og kompetanse.

De tre skal trekke inn nye partnere for å utvikle nye verktøy for kretsdesign. De ser for seg at begge installerer 65 nanometersproduksjonsteknologi i egne fasiliteter, som de stiller til disposisjon blant annet til Infineon.

Infineon vakte oppsikt tidlig i juli da selskapet kunngjorde verdens første krets i 100 GHz.

Til toppen