Samarbeid for 65 nanometers halvledere

IBM, Infineon og Chartered Semiconductor har inngått en mangeårig samarbeidsavtale om produksjon av 65 og 45 nanometers halvledere.

Singapore-selskapet Chartered Semiconductor er verdens tredje-største oppdragsprodusent av halvlederkomponenter, etter Taiwan-selskapene Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) og United Microelectronics Corporation (UMC). Det ble trolig berget fra konkurs i november i fjor gjennom en samarbeidsavtale med IBM som lot Chartered framskynde overgangen til 90 nanometers produksjon med et minimum av egen investering.

I går kunngjorde tyske Infineon at det har inngått en mangeårig samarbeidsavtale med Chartered og IBM for å sikre overgangen til første 65 nanometers produksjon, deretter 45 nanometers produksjon. Finansielle detaljer er ikke oppgitt. IBMs nye fasiliteter i East Fishkill i delstaten New York skal benyttes til utviklingsarbeidet, der Chartered og Infineon bidrar med både egen teknologi og kompetanse.

De tre skal trekke inn nye partnere for å utvikle nye verktøy for kretsdesign. De ser for seg at begge installerer 65 nanometersproduksjonsteknologi i egne fasiliteter, som de stiller til disposisjon blant annet til Infineon.

Infineon vakte oppsikt tidlig i juli da selskapet kunngjorde verdens første krets i 100 GHz.

Til toppen