BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samarbeid for bedre Internett-løsninger

I en pressemelding redegjør Telenor Nextel og Ericsson for sitt samarbeid rundt utvikling og kompetanseoverføring innen Internett-relaterte løsninger. Pressemeldingen er gjengitt i sin helhet:

digi:stab
4. juni 1997 - 18:40

Pressemelding 4. juni 1997

Telenor Nextel og Ericsson inngår Internett-samarbeid:

Skal sikre bedre tjeneste- kvalitet for bedriftskundene

Ericsson og Telenor Nextel har inngått samarbeid om utvikling og kompetanse-overføring innen Internett-relaterte løsninger. Med samarbeidet ønsker Telenor Nextel å få rask tilgang til ny teknologi, mens Ericsson ønsker sterkere inngrep og dialog med markedet.

Ericsson i Norge ligger langt fremme når det gjelder utvikling av Internett- og bredbåndsløsninger og har allerede introdusert flere produkter, deriblant "The Public Intranet". Dette er en plattform som Telenor Nextel nå vurderer å integrere, blant annet i sitt kommende intranett/ekstranett-konsept, kalt Nextra.

- Internett-relaterte løsninger er et strategisk viktig satsingsområde for oss, sier viseadministrerende direktør Tor Ø. Frydenberg i Ericsson, som mener samarbeidet vil ha stor betydning for begge parter. - Både Telenor Nextel og Ericsson ligger langt fremme i internasjonal målestokk. Derfor vil de erfaringer vi gjør sammen i det norske markedet ha betydning også for vår internasjonale satsing, sier Frydenberg.

Ericssons plattform for intranett tilbyr blant annet høy sikkerhet, høyere båndbredde, garantert tjenestekvalitet og bedre tilgjengelighet for intranett-brukere. Med denne løsningen vil bedrifter kunne sette ut driften av sitt intranett til Telenor Nextel slik at bedriften selv slipper å investere i dyrt utstyr og ekspertise.

- Vi skal levere de beste basisproduktene knyttet til Internett i det norske markedet, og vi skal gjøre det på en måte som gir våre kunder investeringssikkerhet, sier administerende direktør Morten Lundal i Telenor Nextel. - Fremfor å utvikle alt selv søker vi dyktige lokale og internasjonale partnere. For oss vil samarbeidet med Ericsson innebære at vi kan gi våre kunder høyere tjenestekvalitet, hevder Lundal.

Samarbeidet vil over tid også omfatte andre spennende Internett-baserte løsninger, deriblant en multimedia telefoniløsning som tilbyr kommunikasjon med bilde, lyd og data. Løsningen inneholder dessuten tilkoblingsmuligheter mot det tradisjonelle telefonnettet slik at Internett-brukere også kan snakke med vanlige telefonbrukere. Foreløpig er disse tjenestene på teststadiet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.