Samarbeid mellom svenske Schibsted-aviser

Svenska Dagbladet allierer seg med en av de mest vellykkede webaktørene i Sverige for å finne gode investeringsobjekter på internettmarkedet.

Svenska Dagbladet allierer seg med en av de mest vellykkede webaktørene i Sverige for å finne gode investeringsobjekter på internettmarkedet.

Svenska Dagbladet følger i Aftonbladets fotspor og danner et eget datterselskap som skal skaffe penger til IT- og internettinvesteringer.

Les saken:


Svenska Dagbladet skal tjene penger på Internett

Nå viser det seg at de to avisene skal samarbeide med hverandre. Det skriver nyhetsbyrået TT i en melding.

Svenska Dagbladet Venture AB får en startkapital på fem millioner svenske kroner, og satsingen vil foregå innen områdene e-handel (mot konsumenter), utdanning og handel mellom bedrifter.

Administrerende direktør Gunnar Strømblad har tatt med seg idéer fra sin tidligere arbeidsplass som het Aftonbladet. Der bygget han opp Hierta Venture for å håndtere investeringer i auksjonstjenesten Bidlet og jobbtjenesten Topjobs

Mens "Svenskan" som den heter på folkemunne er en seriøs morgenavis, er Aftonbladet nummer én på tabloidsiden (i hard konkurranse med Expressen).

- Aftonbladet har lykkes bra med sin IT-satsing, og vi tror at vi med de ulike målgruppene for våre aviser skal kunne komplettere hverandre, sier han og peker på at han mener på investeringssiden.

Birger Magnus, konserndirektør i Schibsted, sier til Dagens IT at det er aktuelt å gi de to selskapene en felles ledelse.

Til toppen