FORBRUKERTEKNOLOGI

Samarbeid om lynmeldinger på mobilen

700 millioner mobilbrukere skal kunne sende lynmeldinger til hverandre på tvers av operatørenes nett.

14. feb. 2006 - 13:39

15 av de største mobiltelefonoperatørene går sammen om legge tilrette for hurtigmeldinger på mobiltelefoner på tvers av hverandres nett.

Operatørene ønsker å gjenta suksessen med SMS, som har vært en gullgruve for operatørene. Opptil 20 prosent av av fortjenestene deres kommer fra de korte meldingene.

Hvis operatørene med Vodafone, Orange, T-Mobile og China Mobile i spissen lykkes med å innføre kompatible lynmeldinger, kan det være mye penger å hente på økt datatrafikk. Bruken av lynmeldinger har tatt helt av og det er grunn til å tro at mange vil gå over til å bruke den mer tilgjengelige mobiltelefonen hvis det blir enkelt nok.

- Teknologien er ikke barrieren lengre. Enhetene er her og de har datakapasietet til å håndtere dette, sier John Hoffman, sjef for IM-selskapet Fast Mobile til BBC.

Det store problemet er fordelingen mellom operatørene. Hoffman tror at mobiloperatørene har lært leksa av SMS og at de forstår at nøkkelen til en populær tjeneste ligger i at man kan sende lynmeldingene på tvers av nettene.

Samarbeidsavtalen ble annonsert under 3GSM World Congress i Barcelona. Totalt representerer de samarbeidende aktørene 700 millioner mobilbrukere. Operatørene forventer å være klare for lansering senere i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.