Samarbeid om talestyrt kommunikasjon i bilen

Microsoft vil i samarbeid med Fiat utvikle effektive kommunikasjonsløsninger for bilførere.

Microsoft vil i samarbeid med Fiat utvikle effektive kommunikasjonsløsninger for bilførere.

Fiat og Microsofts Automotive Business Unit annonserte torsdag at selskapene har inngått et langsiktig partnerskap om å utvikle innovative telematikkløsninger for bilister, som gjør det mulig for bilistene å kommunisere effektivt med omverdenen. Systemene skal være fleksibel, samt enkle å få tilgang til og å bruke. De skal også gjøre det mulig å la brukerens egne enheter - slik som mobiltelefon, Pocket PC eller Windows Mobile-baserte enheter - integreres med kjøretøyet. Dette skal kunne skje ved hjelp av Bluetooth-teknologien. Musikk lagret i PDA-er og lignende, skal kunne gjøres tilgjengelig for bilens stereoanlegg ved hjelp av en USB-forbindelse på dashbordet.

Systemet skal være basert på standard maskinvare, og alt skal kunne aktiveres ved hjelp av stemmen.

Bilistene skal ved hjelp av systemet kunne få tilgang til en rekke tjenester, inkludert navigasjontjenester og sanntids trafikkinformasjon. Fiat tilbyr allerede noe av dette gjennom bCONNECT-tjenesten.

    Les også:

Selskapene planlegger også å utvikle et system som samhandler med kjøretøyenes Controller Area Network (CAN) for diagnostiske data.

Flere andre billeverandører, inkludert Mercedes, Volvo, BMW, Honda og Lancia, tilbyr løsninger fra Microsoft i enkelte bilmodeller.

Til toppen