TELEKOM

Samarbeider med Google om iPad-konkurrent

Den amerikanske mobiloperatøren Verizon Wireless sier de har en plan.

12. mai 2010 - 14:27

Toppsjef Lowell McAdam i Verizon Wireless sier i et intervju med Wall Street Journal at han har et samarbeid gående med Google om å utvikle, produsere og markedsføre en konkurrent til Apples nettfjøl iPad. Mobiloperatøren er i dag blant Googles viktigste partnere for Android-baserte mobiltelefoner.

Nærmere detaljer om tidsplan eller løsninger var ikke McAdam villig til å gi, bortsett fra at Google har masse «i sine arkiver» som kan oppleves på en nettfjøl.

Google ville ikke kommentere McAdams påstand spesielt, men har tidligere sagt at de samarbeider med både mobiloperatører og maskinvareleverandører med tanke på nye klienter for deres applikasjoner og tjenester.

Et viktig hensyn for Verizon Wireless er konkurransen med AT&T, som er både Apples partner for iPhone og iPad, og Amazon.coms partner for e-bokleseren Kindle.

I april antydet Google-sjef Eric Schmidt overfor New York Times at en Android-drevet nettfjøl kunne være aktuell.

I forrige uke ble det kjent at Android er tilpasset Intels Atom-prosessor, med tanke på bruk i mobiltelefoner. Atom er mest kjent som komponent i lette bærbare pc-er, og kan betraktes som en naturlig prosessor for en nettfjøl.

Noen observatører tror det kommende Chrome OS kan være et bedre system for nettfjøl.

På sin årlige investorsamling i Santa Clara i går viste Intel blant annet en prototyp på en tablet – i betydning tastaturfri – og framhevet dens egenskaper sammenliknet med iPad, uten å nevne iPad ved navn. Intels klient-ansvarlige Mooly Eden nevnte typiske poeng som fleroppgavekjøring («multitasking»), USA-utgang, utskriftsmulighet, seriell ATA for ekstern lagring og tokjernet prosessor.

Presentasjonen til Eden er tilgjengelig fra Intel Corporation Investor Meeting 2010. Se side 21 som framhever blant annet MeeGo, Android og Chrome som mulige operativsystemer for netbook og tablet. Den samme plansjen understreker at e-bøker, magasiner og aviser er typisk innhold for slike enheter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.