BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samarbeider om spansk telelisens

France Telecom og Sprint vil etablere seg på det spanske telemarkedet, selv om selskapene må vente til den spanske teleliberaliseringen sent i 1998.

Frode Eriksen
24. juni 1997 - 13:37

Selskapene deltar sammen med en spansk bank i konsortiet Opera i budrunden om 60 prosent av de stateide aksjene i spanske Retevision, som har fått lisens til å drive som den andre spanske teleoperatøren, i et duopol med Telefonica fram til telemarkedet liberaliseres i slutten av 1998.

Opera sier nå i en pressemelding at selskapet vil investere 26 milliarder kroner i det spanske telemarkedet over ti år, som en slags kompensasjon for at Opera har levert inn et lavere bud på Retevision-aksjene enn erkekonkurrenten, som er en allianse bestående av det italienske televerket Stet og det statseide spanske elektrisitetsverket. Operas bud er nesten 40 prosent lavere enn konkurrentens.

Opera vil investere betydelig i eget telenett og i å skape 7000 arbeidsplasser innen år 2007. Og, om Opera ikke får tilslaget denne gangen vil selskapene komme igjen i 1998, da det spanske telemarkedet liberaliseres, med sikte på å etablere et tredje spansk telealternativ, sier direktør i Opera, Nicolas Merigo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.