JUSS OG SAMFUNN

Samens vindu mot verden

I dag åpner samenes eget nettsted, Saamiweb, men det er ikke kun samene som er målgruppen. Urbefolkninger over hele verden skal kunne møtes på nettstedet og få tilgang til usensurert informasjon her.

Hilde Nyman
5. mars 1999 - 09:24
Björn Bjarnason.
Björn Bjarnason.

Bak satsingen står Nordisk Råd, og det lanseres i dag en tjeneste på samisk, norsk, svensk, finsk, engelsk og spansk. Åpningen av nettstedet vil blant annet den islandske kulturministeren Bjørn Bjarnason stå for, og seremonien vil bli direktesendt på Internett.

I en pressemelding heter det at nettstedet skal være en: "(...)møteplass for samer, et globalt forum for urbefolkninger og et vindu mot verden om same- og urbefolkningsspørsmål". Nettstedet tar mål av seg å gi minoriteter verden over tilgang til usensurerte nyheter og informasjon.

Nordisk Råd har bevilget én million danske kroner til nettstedet, som også skal fungere som et utstillingsvindu for det som produseres av samisk informasjon i Sveriges Radio (SR) og Norsk Rikskringkasting (NRK). Stoff om samiske forhold, og pekere videre til andre urbefolkningsnettsteder skal lesere kunne finne på Saamiweb.

Premieren er klokka 12:15, og åpningen i København kan følges om man følger pekeren i margen til høyre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra