NØDVARSEL

Samferdselsministeren mener farevarslene ikke var overdrevne

Ekstremværet Hans har herjet i flere deler av Sør-Norge denne uka. Samferdselsministeren vil ikke være med på tanken at ekstremværet har blitt overdramatisert.

– Når hus og hjem går med i ras, og hytter og campingvogner går i elveløp, så er det ingen overdramatisering av situasjonen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård om nødvarslene som har blitt sendt ut til mange på Østlandet. Her er han (i midten) sammen med blant annet statsminister Jonas Gahr Støre under et besøk på Lillestrøm onsdag morgen.
– Når hus og hjem går med i ras, og hytter og campingvogner går i elveløp, så er det ingen overdramatisering av situasjonen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård om nødvarslene som har blitt sendt ut til mange på Østlandet. Her er han (i midten) sammen med blant annet statsminister Jonas Gahr Støre under et besøk på Lillestrøm onsdag morgen. Foto: Magnus Ross
9. aug. 2023 - 10:57

– Det vil jo være sånn at når man har den type varsler, så vil det være noen grad av usikkerhet, men når man ser på de områdene som har blitt tyngst rammet, så jeg tror ikke du finner et menneske der som vil si at dette har blitt overdramatisert, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) til NTB.

Sendt ut flere farevarsler

De siste dagene har det blitt sendt ut farevarsler og nødvarsler som ikke har gått helt etter planen. Blant annet har flere som befinner seg utenfor områder med rødt farevarsel om ekstremvær, fått nødvarsel på mobilen ved en feil. Nygård mener derimot ikke at situasjonen har blitt overdramatisert.

Stavanger 20240115. 
Statsminister Jonas Gahr Støre og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun besøker Rennesøy ungdomsskole i Stavanger.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Les også

Kunnskapsministeren vil stanse «ukritisk digitalisering» i skolen

– Når hus og hjem går med i ras, og hytter og campingvogner går i elveløp, så er det ingen overdramatisering av situasjonen. Jeg er ikke med på tankegangen om at man har overdramatisert situasjonen, sier han.

Avventer gjenåpning

Onsdag formiddag møtte Jonas Gahr Støre (Ap) og Jon-Ivar Nygård (Ap) Bane Nor i Lillestrøm for å se på flomskader. Bakgrunnen er ekstremværet Hans, som blant annet har påvirket togtrafikken i området.

Nygård venter med å fastslå når togtrafikken i området vil gå som normalt igjen.

– Nå handler det om å bli helt trygge på at infrastrukturen ikke er skadd. Jeg tror man vil være litt forsiktig med å komme med et helt konkret tidspunkt for når trafikken kan gå som normalt, før man har gått gjennom infrastrukturen nøye, sier han til NTB.

Digitaliseringsminister Karianne Tung (Ap) vil at 80 prosent av offentlig sektor skal ta i bruk KI innen 2025
Les også

Urealistisk, mener forsker: Regjeringen vil ha 80 prosent KI-bruk i offentlig sektor innen 2025

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.