OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Samkjører de store oppdateringene til Windows og Office

Skal gi bedre forutsigbarhet.

Windows 10 leveres som en tjeneste og skal fra nå av motta store funksjonalitetssoppdateringer to ganger i året.
Windows 10 leveres som en tjeneste og skal fra nå av motta store funksjonalitetssoppdateringer to ganger i året. Bilde: Iain Cameron/Flickr (CC BY 2.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. apr. 2017 - 11:02

Store oppdateringer til Windows 10 og Office 365 er ikke en udelt glede for alle brukerne. Riktignok får man ny funksjonalitet som kanskje kan bidra til økt produktivitet eller nye muligheter, men samtidig medfører slike funksjonalitetsoppdateringer ofte et enda større behov for testing enn det de mindre programvareoppdateringene krever, før oppdateringene kan rulles ut i virksomheten. I tillegg må kanskje mange ansatte få ny opplæring i å bruke programvaren. 

Microsoft har lenge snakket om at Windows 10 skal motta to store funksjonalitetsoppdateringer i året. Tidligere denne måneden kom Creators Update, og nå er det klart at den neste store oppdateringen, ofte omtalt som Redstone 3, etter planen skal komme i september. Deretter skal det komme nye oppdateringer i mars og september 2018 og i årene som følger. 

Bedre forutsigbarhet

Hensikten med å tilby slike store oppdateringer på faste tidspunkter er å gjøre det hele mer forutsigbart for bedriftskundene. Og for å gjøre det hele ytterligere mer håndterbart for virksomhetene, har Microsoft nå bestemt at tilsvarende oppdateringer til Office 365 ProPlus og System Center Configuration Manager også skal følge den samme tidsplanen.

For den brukertilknyttede abonnementstjenesten Office 365 ProPlus betyr dette at antallet store, årlige oppdateringer reduseres fra tre til to. 

Hver funksjonsoppdatering til Windows 10 vil som tidligere støttes av Microsoft i 18 måneder etter utgivelsen. Dette skal heretter også gjelde for Office 365 ProPlus. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.