Samlepakke skal gjøre nettet trygt igjen

En forenklet samlepakke fra Symantec skal gjenreise brukernes tillit til e-handel og nettbank, hevder selskapet.

Samlepakke skal gjøre nettet trygt igjen
Bilde:

Symantec har gjennom flere år kjørt halvårlige sikkerhetsrapporter over Internett-trusler som baseres på data samlet inn fra mer enn 40.000 sensorer i over 180 land.

� Til tross for stadig bedre sikkerhetsprogrammer, må vi likevel konstatere at sikkerhetstrusselen har økt for hver rapport vi har utgitt, sier Symantecs svenske sikkerhetsspesialist Per Hellqvist under en pressekonferanse i dag.

    Les også:

Problemet skapes av den enorme veksten i hjemmemarkedet og salget av bredbånd. I dag bruker privatpersoner PC-en for å sende e-post, surfe på nettet, lagre fotografier og filmer og handle varer og tjenester via nettet.

Sikkerhetsproblemet i privatmarkedet skaper en snøballeffekt på flere måter: Fordi så mange ikke klarer å stoppe hackerne, blir stadig flere infisert og sprer truslene videre, enten fordi hackere bruker maskinene til å sende e-post, eller at brukeren, uten å vite om det, gjør det selv.

En Gartner-rapport at 30 prosent av privatpersoner har redusert Internett-bruken og 14 prosent har sluttet å betale regninger på nettbank. 53 prosent sier de har sluttet å oppgi personlig opplysninger på nettet. Gartner ser på dette som en reaksjon på en utvikling der brukere oppfatter nettet som stadig mer farefullt.

Nå vil Symantec gjenreise tilliten blant hjemmebrukerne med sin nye sikkerhetspakke Norton 360.

Sikkerhetspakken er en såkalt alt-i-ett-tjeneste for forbrukersikkerhet, og har passert 100.000 registrerte betatestere allerede etter bare et par måneder.

Hellqvist sier til digi.no at sikkerhetspakken inneholder et hundretalls flere kontrollfunksjoner i forhold til tidligere versjon i tillegg til at det hevdes å gå kjappere. Blant annet skal en forhåndsinnstilling sørge for at det ikke til stadighet popper opp spørsmål rundt sikkerheten. Dette skal være ivaretatt automatisk i programmet.

Prisen er drøye 100 kroner mer enn Norton Internet Security, 799 kroner. Til gjengjeld kan programmet installeres i tre PC-er i hver husstand.

Microsoft er allerede ute med OneCare i USA, en solid samlepakke. Også Trend Micro har kommet langt med sine samlepakker.

Som Microsoft hevder Symantec at Norton 360 stopper alle typer trusler: Både ormer, trojanere, rootkits og spam. I tillegg til andre funksjoner man trenger, som brannvegg, har Symantec lagt på en brukerovervåkning: Oppsettet av maskinen sjekkes, og legger du inn kredittkortnummeret, spør programmet om du har forstått risikoen. Med � i samme pakke � ligger det også en integrert backup-løsning.

Norton 360 skal beskytte nett-transaksjoner, gi automatiserte sikkerhetskopier og har samtidig brukerstøtte i samme pakke.

Ved hjelp av automatisert sikkerhetskopiering både på nett og lokalt kan sikkerhetspakken også beskytte dokumenter, fotografier og musikk brukeren har lagt inn på sin PC.

Les mer om:
;