BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samler hele verden på åpen kildekode i Skien

eZ publish-sjef Aleksander Farstad samler 140 mennesker fra 25 land til konferansen i Skien.

6. juni 2007 - 14:01

På bare syv år har det lille Skien-baserte innholdsselskapet eZ publish, klart å bre ut sin publiseringsløsning basert på åpen kildekode til 192 partnere i over 30 land.

Løsningen er nå installert 150.000 ganger og lastet ned over to millioner ganger verden over.

I dag starter eZ publish en tre dager lang konferanse som samler 140 mennesker fra 25 land, spredt fra Japan, Mosambiq, Colombia, Ukraina, Nederland, USA og til Polen.

Konferansen i Skien vil være Europas største på innholdsstyring (content management), og skal feires med konserter, coctail og galla, fullt pressekorps og med fornyingsminster Heidi Grande Røys til stede på Klosterøya i IKT-Grenland.

Selskapet, som i år vil omsette for mellom 30 til 40 millioner kroner på sin publiseringsløsning basert på PHP-teknologi, har i dag 85 ansatte. eZ-publish-sjef Aleksander Farstad forteller til digi.no at de etter friske investeringer i nye kontorer i Tyskland, Ukraina, Danmark, Canada og Frankrike, i år regner med å gå i svakt pluss.

Det er fjerde år på rad eZ publish arrangerer en slik internasjonal konferanse, og antallet har vokst kraftig for hvert år.

- Vi har nesten dobbelt så mange deltakere i år i forhold til i fjor, forteller Farstad til digi.no.

Han ser at stadig flere store og krevende publiseringsselskap velger å gå bort fra proprietære løsninger og over til åpen kildekode-løsninger.

Det gjelder blant annet et av verdens største publiseringshus, franske Lagardere, som har 270 publikasjoner i 43 land, og som nå har valgt en eZ publish løsning.

- Et slikt selskap kan spare flere titalls millioner kroner på en åpen publiseringsløsning, hevder Farstad.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.