BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samler hele verden på åpen kildekode i Skien

eZ publish-sjef Aleksander Farstad samler 140 mennesker fra 25 land til konferansen i Skien.

6. juni 2007 - 14:01

På bare syv år har det lille Skien-baserte innholdsselskapet eZ publish, klart å bre ut sin publiseringsløsning basert på åpen kildekode til 192 partnere i over 30 land.

Løsningen er nå installert 150.000 ganger og lastet ned over to millioner ganger verden over.

I dag starter eZ publish en tre dager lang konferanse som samler 140 mennesker fra 25 land, spredt fra Japan, Mosambiq, Colombia, Ukraina, Nederland, USA og til Polen.

Konferansen i Skien vil være Europas største på innholdsstyring (content management), og skal feires med konserter, coctail og galla, fullt pressekorps og med fornyingsminster Heidi Grande Røys til stede på Klosterøya i IKT-Grenland.

Selskapet, som i år vil omsette for mellom 30 til 40 millioner kroner på sin publiseringsløsning basert på PHP-teknologi, har i dag 85 ansatte. eZ-publish-sjef Aleksander Farstad forteller til digi.no at de etter friske investeringer i nye kontorer i Tyskland, Ukraina, Danmark, Canada og Frankrike, i år regner med å gå i svakt pluss.

Det er fjerde år på rad eZ publish arrangerer en slik internasjonal konferanse, og antallet har vokst kraftig for hvert år.

- Vi har nesten dobbelt så mange deltakere i år i forhold til i fjor, forteller Farstad til digi.no.

Han ser at stadig flere store og krevende publiseringsselskap velger å gå bort fra proprietære løsninger og over til åpen kildekode-løsninger.

Det gjelder blant annet et av verdens største publiseringshus, franske Lagardere, som har 270 publikasjoner i 43 land, og som nå har valgt en eZ publish løsning.

- Et slikt selskap kan spare flere titalls millioner kroner på en åpen publiseringsløsning, hevder Farstad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.