Samler inn gamle mobiler over hele Norge

Telenor og Norges idrettsforbund vil slå kloa i 8 millioner mobiler vi har sluttet å bruke.

En spørreundersøkelse tyder på at det er 8,3 millioner ubrukte mobiltelefoner i Norge. Aksjonen til Telenor og Norsk idrettsforbund håper å samle inn 230 000 av dem.
En spørreundersøkelse tyder på at det er 8,3 millioner ubrukte mobiltelefoner i Norge. Aksjonen til Telenor og Norsk idrettsforbund håper å samle inn 230 000 av dem. (Bilde: Newswire)

Telenor og Norges idrettsforbund vil slå kloa i 8 millioner mobiler vi har sluttet å bruke.

I disse dager starter årets store aksjon for å samle inn gamle mobiltelefoner. Norges idrettsforbund samarbeider med Telenor i et forsøk på å få tak i flest mulig av antatt 8,3 millioner eldre mobiler som ligger ubrukt i skuffer og skap over hele Norge.

En spørreundersøkelse som Norstat har utført for Telenor, tyder på at 76 prosent av landets innbyggere har minst én kassert mobiltelefon. 33 prosent har minst tre.

– I fjor kjøpte nordmenn 2,2 millioner nye telefoner. Det hoper seg opp med kasserte telefoner som kan resirkuleres eller komme andre til nytte, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge.

700 idrettslag står for innsamlingen. De får 35 kroner for hver telefon.

Innsamlingen går over to runder, henholdsvis vår og høst. I fjor samlet idrettslagene i overkant av 174 000 mobiler og tjente 6 millioner kroner. I år håper man på høyere tall.

– Vi har med 200 flere idrettslag i år. Målet er å få inn 230 000 gamle mobiltelefoner, sier president Børre Rognlien i Norges idrettsforbund.

– Etter en opprustning er mange av de innsamlede telefonene klare for gjenbruk. De finner nye eiere på bruktmarkeder i Asia, hovedsakelig i Kina, sier Berit Svendsen i Telenor.

Telenor har også mobilreturordninger i Sverige, Danmark, Finland, Ungarn, Montenegro, Serbia, Malaysia og Thailand. I Norge blir de brukte mobilene registrert og samlet opp hos Alternativ data før de sendes til Telenors internasjonale returpartner Regenersis i Storbritannia.

Innsamlingen har egne sider på nettstedet til Norges idrettsforbund – Brukt mobil, nye muligheter – med blant annet en oversikt over alle lag som deltar. Vårens påmelding er fulltegnet, men man kan fortsatt komme med til høsten.

Til toppen