Samler Java-spill til din mobil

Finske Jippii skal servere norske eiere av nye mobiltelefoner over 60 spill skrevet i Java.

Finske Jippii skal servere norske eiere av nye mobiltelefoner over 60 spill skrevet i Java.

Java er blitt standarden for å lage programmer og spill til mobiltelefoner. De første avanserte telefonene er allerede i salg og i løpet av andre kvartal kommer billigere modeller, deriblant Siemens M50 og Nokia 3410.

Dermed har man skapt to nye markeder. Det ene er å skrive spill og det andre er å selge dem til mobiltelefoneiere. Flere norske selskaper, så som Plutonium Software, har kommet langt med utvikling av spill.

Les også:

Som en av de første, lanserer nå finske Jippii sine planer for Java-spill. Selskapet, som har kontorer i 21 land, har inngått avtaler med en lang rekke spilleverandører og åpner nå en portal med over 60 spill.


I tillegg til avtaler med selskaper som Macrospace og Redlynx, har Jippii også har inngått avtaler med Cartoon Network og AOL Time Warner.

Men det er finske brukere som får først - norske brukere vil få en Jippii-portal til høsten, forteller Mari Stenbråten Svendsen i Jippii Norge til digi.no.

- Ved å være tidlig ute forsøker vi å skaffe oss en posisjon selv om det foreløpig ikke er så mange som har Java-telefoner eller har tatt i bruk mulighetene, forteller hun.

Det er foreløpig ikke klart hva det vil koste, men portalen lar deg laste ned et spill for fri bruk i en tidsbegrenset periode.

digi.no har tidligere skrevet at Java-standarden sto overfor en mulig splittelse fordi Nokia har laget et tilpasning av Java for knapper og funksjoner på sine mobiltelefoner. Fordi Nokia er så store, har blant andre Plutonium Software satset eksklusivt på Nokia-brukere.

Men Svendsen forteller at Jippii bare skal distribuere spill som fungerer for alle Java-telefoner i markedet.

Til toppen