RESULTATERFINANS

Samler kreftene før tildeling av storkontrakt

Fire av de største aktørene innen tele, data og finans putter inn 100 millioner for å skape en Internett-markedsplass for norske bedrifter og muligens staten.

30. okt. 2000 - 11:08


Telenor ASDen norske Bank ASergo group

AccentureIBM NorgeTelenor


Men resultatet er at Oracle, Compaq, PricewaterhouseCoopers Consulting, Siemens Business Service, SAP og konsulentselskapet Cell faller ut, i hvertfall som formelle partnere.

- Vi lager et felles selskap fordi vi skal starte en markedsplass, uansett om vi får statskontrakten eller ikke. Bare med våre egne innkjøp representere vi store volumer og besparelser. Til sammen investerer de fire selskapene 100 millioner i det nye selskapet, forteller banksjef i DnB, Rune Fjeldstad, til digitoday.no.

Det nye selskapet har ikke fått noe navn, det er ikke fastsatt hvor mange ansatte selskapet skal få eller - kanskje viktigst - hva slags varer og tjenester markedsplassen skal selge.

- Vi skal være på luften i løpet av april til neste år, uansett om vi får statskontrakten, forteller Fjeldstad. Markedsplass blir åpen for andre bedrifter som vil være med, presiserer han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra