Samling for rimelig TV til mobil

Ledende aktører går sammen for å finne en felles løsning for rimelig TV på mobiltelefonen.

Ledende aktører går sammen for å finne en felles løsning for rimelig TV på mobiltelefonen.

- Innhold er konge, men mobilitet er dronning.Og vi har gått sammen om å få til dette kongelige ekteskapet, sier Steffen Ring i Motorolas teknoligiavdeling.

Motorola, NEC, Nokia, Siemens og Sony Ericsson melder i dag at selskapene inngår et samarbeid om å utvikle løsninger for rimelige TV-tjenester på mobiltelefon. Det kan også åpne markedet for helt nye telefoner.

Målet er å utvikle en felles standard for å kunne motta TV-lignende innhold på mobiltelefonen levert via mobiloperatørenes nett. Samarbeidet skjer gjennom Open Mobile Alliance (OMA).

Det finnes allerede i dag flere ulike standarder som muliggjør mobil-TV. Nokia innledet i fjor høst et prøveprosjekt i Helsinki. NRK har i samarbeid med Telenor og startet et prosjekt for å tilby TV på mobilen.

    Les også:

Sendingene bruker en spesiell teknologi, "Internet protocol datacast" (IPDC), som sender det samme signalet til alle mobiler, noe som reduserer kapasitet og kutter prisen for bruk av tjenensten.

Rimelige tjenester ventes å gi kraftig vekst i etterspørselen etter avansert tjenester. Det er også ventet at det vil føre til etterspørsel etter Smart Phones/PDA med stor fargeskjerm, lokalt minne og applikasjoner til å motta TV-signaler via mobilnettet.

Til toppen