Samme kabel for alle dataoverføringer

Glem Bluetooth: USB On-The-Go lover én type kabel mellom alle slags apparater, og er billigere og mye kjappere.

Glem Bluetooth: USB On-The-Go lover én type kabel mellom alle slags apparater, og er billigere og mye kjappere.

USB On-The-Go (USB OTG) er en variant av USB 2.0 som skal overflødiggjøre bruken av PC som mellomledd når det du egentlig vil, er å overføre data mellom forskjellige typer periferiutstyr. USB OTG skal la deg kople kameraet direkte til skriveren, kople to hånd-PC-er eller to MP3-spillere direkte til hverandre, PDA til mobiltelefon, osv.

Les også:

Spesifikasjonen er like rask som USB 2.0. Elektronikken er langt rimeligere enn Bluetooth, fordi den bare skal overføre data over en kabel, og ikke løse alle problemene knyttet til trådløs overføring.

Den første énbrikke-kontrolleren for USB OTG ble levert i mai i år av Transdimension, og sertifisert for kompatibilitet av bransjeorganisasjonen USB Implementers Forum måneden etter. Siden har blant andre også Philips Electronic framstilt en tilsvarende integrert USB OTG-brikke.

Skrivere, hånd-PC-er og kameraer er blant de første apparatene som kan få slike brikker, som Philips selger for tre dollar per stykk. Den samlede merkostnaden for apparater som utstyres med USB OTG kan være rundt 5 dollar, altså toppen 50 kroner. Slår USB OTG an, kan teknologien bli enda rimeligere ved å tilbys som kjerne til integrering i andre brikker.

Hewlett-Packard sier til Cnet at man der er spesielt opptatt av USB OTG til å kople kameraer direkte til skrivere. Det skjer selv om man allerede har levert en blekkskriver som kommuniserer over Bluetooth. Begrunnelsen for å se på USB OTG er at en kabel er mye enklere, og mer egnet for massemarkedet.

Ifølge Philips, kan de første hånd-PC-ene med USB OTG være klare allerede til jul.

Til toppen