BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samme prislapp, doble vinduer

Microsoft har bestemt seg for å doble antall prosessorer de forskjellige versjonene av Windows 2000 kan bruke. Dette vil gi vanlige bedrifter et skikkelig prisavslag.

Einar Ryvarden
17. aug. 1999 - 09:54

Microsoft lover at kundene skal få mer for pengene når Windows 2000 kommer i salg mot slutten av året. Den nye versjonen av Windows NT kommer i rekke forskjellige utgaver for servere, basert på serverens størrelse.

Det er vanlig å ta mer for operativsystem som kan fordele arbeidet over flere prosessorer. Men for å konkurrere tettere med blant annet Sun og IBM, dobler Microsoft nå antallet prosessorer hver versjon kan håndtere, skriver nyhetstjenesten Cnet.

Dermed vil man kunne bruke basisutgaven Windows 2000 Server på maskiner med opp til fire prosessorer, mens Advanced-utgaven støtter åtte. Windows 2000 Datacenter Server øker fra 16 til 32 prosessorer, noe som kaster Intel-servere inn i konkurranse med de største Unix-systemene, i hvert fall når det gjelder ytelse.

Dermed vil mange bedrifter som trenger fire-prosessorstøtte kunne klare seg med den enkleste versjonen av Windows 2000 Server. Hva dette betyr i kroner og øre er ikke kjent, da Microsoft ikke har offentliggjort noen priser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.