Sammenrullbar skjerm klar for produksjon

Philips forbereder nå masseproduksjon av en tynn skjerm som kan rulles sammen etter bruk.

Philips forbereder nå masseproduksjon av en tynn skjerm som kan rulles sammen etter bruk.

Polymer Vision, et relativt nytt datterselskap av Philips Research, avduket mandag det selskapet hevder er den tynneste og mest bøyelige aktiv-matrise-skjermen til nå. Skjermen, som er en oppløsning tilsvarende QVGA (320 x 240), har en diagonal størrelse på 5 tommer, en punkttetthet på 85 ppt og kan bøyes omkring en radius på 2 cm.

Skjermen består ifølge EE Times av nærmere 80.000 tynnfilmtransistorer laget av plast.

Polymer Vision skal allerede ha bygget en utviklingslinke som kan produsere 5000 skjermer i året. Selskapet skal forbedre teknologien videre og hjelpe kunder med å bygge prototyper i år. Deretter håper det å kunne investere i en produksjonslinje som kan levere millioner av skjermer i året i 2005.

Bas van Rens, daglig leder for Polymer Vision, sier til EE Times at de rullbare skjermene nå kan benyttes for å lese e-post, etter hvert vil kunne tas i bruk av militæret som elektroniske, oppdaterbare kart på slagmarken. Skjermen kan vise fire ulike gråtoner, men ingen farger.

For konsumentene vil kanskje det å koble skjermen til en mobiltelefon for å laste ned de siste nyhetene og e-postmeldingene være vel så aktuelt.

Noen pris på den nye skjermtypen er ennå ikke fastsatt, selv om Philips opplyser at de vil koste omtrent det samme som dagens tynne, glassbaserte modeller. Ifølge Reuters koster disse omkring ti dollar stykket.

Til toppen