JUSS OG SAMFUNN

Samsung anker nettbrett-kjennelse

Men salgsforbudet påvirker ikke salget i Norden.

Apple har fått medhold i at Samsung Galaxy Tab 10.1 er en ren kopi av Apples iPad.
Apple har fått medhold i at Samsung Galaxy Tab 10.1 er en ren kopi av Apples iPad. Bilde: Samsung

Düsseldorf (NTB-AFP-TT): Apple har vunnet enda en seier mot Samsung i retten. Men det sørkoreanske selskapet har besluttet å anke kjennelsen der det fastslås at Samsung har kopiert Apples iPad og ikke får selge sine lesebrett i Tyskland.

– Vi er skuffet over kjennelsen i Tyskland og mener at den setter begrensninger for tyske forbrukeres mulighet til å velge, skriver Samsungs pressesjef i Norden, Erik Johannesson, i en pressemelding fredag.

Apple mener at Samsungs lesebrett Galaxy Tab 10.1 er en ren kopi av Apples iPad. Nå har en domstol i den tyske byen Düsseldorf fastslått av Apples sørkoreanske konkurrent har brutt patentloven og at selskapet ikke lenger får lov å selge det aktuelle lesebrettet i Tyskland.

Ifølge dommer Johanna Brückner-Hoffmann har domstolen et klart inntrykk av at de to lesebrettene ligner på hverandre. Begge har en minimalistisk og moderne form, med flat skjerm og runde hjørner, fastslår hun.

Salgsforbudet er imidlertid begrenset til Tyskland, selv om det i en tidligere kjennelse ble fastslått at forbudet skulle gjelde i hele EU. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.