Samsung anmeldes for toner-bløff

Skriverne skal være rigget og melder feilaktig fra om tomme patroner, hevder anklageren.

Samsung anmeldes for toner-bløff

Skriverne skal være rigget og melder feilaktig fra om tomme patroner, hevder anklageren.

Skrivere har blitt svært billige de siste årene, og mange tenker ikke over at den største utgiften ved å skrive ut bilder og dokumenter egentlig består av hyppig utskiftning av dyre blekkpatroner.

digi.no har tidligere skrevet om fenomenet som irriterer mange brukere: skrivere som feilaktig påstår at blekkpatronene er tomme.

Nå er den koreanske elektronikkprodusenten Samsung stevnet for det amerikanske rettsvesenet av advokatfirmaet Kabateck Brown Kellner, som har spesialisert seg på forbrukerjus.

    Les også:

De hevder i sin anmeldelse at skriverne deres er rigget slik at de melder om tomme patroner og slutter å virke, selv om det er en betydelig mengde blekk igjen.

Anklageren mener Samsung av økonomiske hensyn har tvunget kundene til å kjøpe dyre patroner de ikke trenger.

- Vi ønsker bare at Samsung skal være ærlig med kundene sine. Det er skuffende at det kreves en dommer og en jury for å få dem til å gjøre det rette, sier Darren Kaplan, en av advokatene som kjører saken, til Network World.

Det er ikke første gangen Kabateck Brown Kellner anmelder en skriverprodusent for å snyte kunder for blekk. For to år siden anmeldte de Epson i en lignende sak.

Epson gikk den gangen med på et forlik der de måtte ut med over 350 millioner dollar, men hevdet likevel at selskapet ikke hadde gjort noe galt.

Ifølge Epson kreves det nemlig litt blekk igjen i patronene for at skriverne skal fungere skikkelig.

    Les også:

Til toppen