JUSS OG SAMFUNN

Samsung beklager til arbeidere som har fått kreft

Samsung Electronics beklager til ansatte som har fått kreft ved flere av selskapets mikrobrikke-anlegg.

Hwang Sang-gi (til høyre) hilser på Samsung-toppen Kinam Kim. Hwang Sang-gi er faren til fabrikkarbeideren Hwang Yu-mi som døde av kreft i 2007 for å ha jobbet for Samsung.
Hwang Sang-gi (til høyre) hilser på Samsung-toppen Kinam Kim. Hwang Sang-gi er faren til fabrikkarbeideren Hwang Yu-mi som døde av kreft i 2007 for å ha jobbet for Samsung. Foto: AP / NTB scanpix
23. nov. 2018 - 09:12

– Vi beklager dypt til arbeidere som ble rammet, samt deres familier. Vi har mislyktes i å håndtere helserisikoen ved våre anlegg, sier Samsung i en uttalelse.

Fredagens kunngjøring fra Samsung kommer flere uker etter at teknologigiganten og en gruppe som representerte syke Samsung-arbeidere, ble enige om en kompensasjonsavtale.

Samsung må ut med til sammen 133.000 dollar til hvert offer. Ifølge aktivister har 320 personer fått arbeidsrelaterte sykdommer etter å ha jobbet for Samsung. 118 av dem har dødd av sykdommene.

Det markerte slutten på en konflikt som har vart i over et tiår. Disputten startet i 2007 da taxisjåføren Hwang Sang-gi nektet å inngå et forlik med Samsung etter at hans datter døde av kreft. Hun jobbet ved et av Samsungs anlegg.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.