JUSS OG SAMFUNN

Samsung beklager til arbeidere som har fått kreft

Samsung Electronics beklager til ansatte som har fått kreft ved flere av selskapets mikrobrikke-anlegg.

Hwang Sang-gi (til høyre) hilser på Samsung-toppen Kinam Kim. Hwang Sang-gi er faren til fabrikkarbeideren Hwang Yu-mi som døde av kreft i 2007 for å ha jobbet for Samsung.
Hwang Sang-gi (til høyre) hilser på Samsung-toppen Kinam Kim. Hwang Sang-gi er faren til fabrikkarbeideren Hwang Yu-mi som døde av kreft i 2007 for å ha jobbet for Samsung. Foto: AP / NTB scanpix
23. nov. 2018 - 09:12

– Vi beklager dypt til arbeidere som ble rammet, samt deres familier. Vi har mislyktes i å håndtere helserisikoen ved våre anlegg, sier Samsung i en uttalelse.

Fredagens kunngjøring fra Samsung kommer flere uker etter at teknologigiganten og en gruppe som representerte syke Samsung-arbeidere, ble enige om en kompensasjonsavtale.

Samsung må ut med til sammen 133.000 dollar til hvert offer. Ifølge aktivister har 320 personer fått arbeidsrelaterte sykdommer etter å ha jobbet for Samsung. 118 av dem har dødd av sykdommene.

Det markerte slutten på en konflikt som har vart i over et tiår. Disputten startet i 2007 da taxisjåføren Hwang Sang-gi nektet å inngå et forlik med Samsung etter at hans datter døde av kreft. Hun jobbet ved et av Samsungs anlegg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.