Samsung bekrefter mobilrykter

Kommer med Tizen-modeller i år.

Samsung bekrefter mobilrykter
Samsung skal komme med Tizen-baserte smartmobiler i år, men om det blir toppmodeller i klasse med denne Galaxy S III-mobilen, er ukjent. Bilde: Samsung/Tizen.org

Samsung, verdens største mobilleverandør, har bekreftet ryktene om at selskapet i løpet av året skal tilby smartmobiler basert på Tizen-plattformen. Tizen er et prosjekt ledet av Linux Foundation. Det bygger på de tidligere LiMo- og MeeGo-plattformene og støttes av Intel.

– Vi planlegger å lansere ny, konkurransedykte Tizen-enheter i løpet av dette året, og vil utvide utvalget avhengig av markedsforholdene, skriver Samsung i en e-post til BusinessWeek.

Fra før tilbyr Samsung mobiler basert på Android, Bada og Windows Phone.

Ryktene og bekreftelsen fra Samsung kommer ikke som noen stor overraskelse. Allerede for et år siden opplyste selskapet at det vil forene Bada med Tizen. Da ble det også sagt at selskapet planla lansering av ett eller to Tizen-produkter allerede i 2012. Det skjedde ikke.

Til BusinessWeek sier Byun Han Joon, en analytiker ved KB Investment & Securities i Seoul, at Samsungs satsing på Tizen vil redusere selskapets økende avhengighet av Google og selskapets bekymringer om at dets tetposisjon kan svekkes på grunn av Googles tilknytning til Motorola Mobility.

Men så langt er det ingenting som tyder på Google ikke har holdt løftene det har gitt til Android-partnerne om at Motorola ikke vil få fordeler på bekostning av de andre.

Det at Intel i så stor grad støtter Tizen, gjør det kanskje mer aktuelt for Samsung å ta i bruk Intel-baserte systembrikker. Men Tizen støtter også ARM og Samsung er som kjent en stor leverandør av nettopp ARM-baserte systembrikker.

Linux- og åpen kildekode-baserte Tizen er forøvrig også beregnet for enheter som nettbrett, infotainmentsystemer for biler og smart-tver.

    Les også: