BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samsung donerer Knox til Android

Skiller jobb fra fritid i separate konteinere.

Sundar Pichai fortalte at L-utgaven av Android inkluderer sikkerhetsfunksjonalitet hentet fra Samsung Knox.
Sundar Pichai fortalte at L-utgaven av Android inkluderer sikkerhetsfunksjonalitet hentet fra Samsung Knox. Bilde: Youtube-video
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juni 2014 - 08:41

Blant de mange Android-nyhetene Google kom med i går, under åpningen av Google I/O-konferansen, var det særlig én som var retter mot dem som bruker samme mobil på jobben og på fritiden.

Sundar Pichai, Google sjef for blant annet Android, fortalte at L-utgivelsen av Android vil inkludere mulighet for å ha to ulike profiler på enhetene, en fritidsprofil og en jobbprofil. Fritidsprofilen har brukeren selv full kontroll over, mens jobbprofilen i langt større grad administreres av arbeidsgiveren til brukeren. Dette inkluderer blant annet hvilke apper som er tilgjengelig.

På enheten vil de to profilene finnes i to atskilte konteinere, hvor også to profilenes brukerdata lagres for seg. Mye av løsningen skal være basert på Samsung Knox. Ifølge Pichai har Samsung donert alt arbeidet selskapet har gjort med Knox til Android-plattformen. Knox omfatter også krypteringsløsninger og VPN. I Knox kan de også datatrafikken til de to profilene holdes separate og faktureres hver for seg.

– Med dette får man en konsekvent løsning for bedrifter på tvers av Android, fortalte Pichai.

Han kunngjorde samtidig «Android for Work», som er et sertifiseringsprogram for Android-enheter spesielt tilpasset bruk i jobbsammenheng. De første av disse enhetene vil komme til høsten. De skal blant annet tilby «garanterte oppdateringer og full sikkerhet». Enhetene vil komme fra leverandører som Asus, Dell, Huawei, HTC, HP, Lenovo, Samsung, Sony, LG og Motorola.

Eldre enheter, med Android 4.0 Ice Cream Sandwich eller nyere, vil etter hvert kunne ta i bruk en egen app som skal tilby mye av den samme Knox-funksjonaliteten som ny bygges inn i neste versjon av Android.

Pichai poengterte forøvrig i går at Google bringer mye ny funksjonalitet og oppdateringer til eldre Android-versjoner gjennom Google Play Services. Dette gjelder blant annet sikkerhetsoppdateringer.

– Google Play Services kommer i en ny versjon hver sjette uke, og 93 prosent av alle brukerne, på tvers av alle versjoner av Android, benytter den nyeste utgaven.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.