Samsung først med lynraskt grafikkminne

Samsung annonserte denne uken at selskapet er først ute med å lage GDDR4-minne.

Samsung annonserte denne uken at selskapet er først ute med å lage GDDR4-minne.

Utviklingen av dataminne går for tiden raskt, ikke minst når det gjelder minne til grafikkort. I går annonserte Samsung at selskapet har utviklet brikker som utgjør den fjerde generasjonen av GDDR-minne (Graphics Double Data Rate), GDDR4. Grafikkortprodusenten Nvidia annonserte for halvannet år siden at selskapet var først ute med å ta i bruk dagens GDDR3-minne.

Samsung er tidlig ute med annonseringen. Selskapet planlegger først å sette i gang masseproduksjon 256 megabit-brikker av denne typen i andre kvartal av 2006, selv om prøveproduksjon skal startes opp allerede i år.

I et grafikkort med for eksempel 256 MB minne, vil åtte slike minnebrikker settes sammen.

Samsung skriver i en pressemelding det raskeste grafikkminnet til nå har hatt en båndbredde begrenset til 1,6 Gb/s. Dette skyldes en transmisjonsforsinkelse som nå skal være fjernet i GDDR4, ved å benytte nye teknologier som DBI (Data Bus Inversion) and Multi-Preamble. Selskapet utdyper ikke hva disse løsningene egentlig går ut på, men båndbredden til brikkene som nå er utviklet, skal være på 2,5 Gb/s.

    Les også:

Designet til de nye brikkene skal være tilnærmelsesvis identisk med GDDR3, dagens generasjon av grafikkminne. Dette skal gjøre det enklere for produsenter av grafikkort og brikkesett å utvikle nye produkter som tar i bruk den raskere minnetypen.

Mercury Research spår at omsetningen i det globale markedet for GDDR-minne vil øke fra 1,5 milliarder dollar i år til 1,899 milliarder neste år.

Til toppen