FORBRUKERTEKNOLOGI

Samsung fyrer opp i treningskampen

Med tre nye dingser rettet mot treningsmarkedet vil den koreanske kjempen ha mer av markedet.

Samsung lanserer: Det er alltid et voldsomt sceneshow når Samsung lanserer varene sine på IFA i Berlin.
Samsung lanserer: Det er alltid et voldsomt sceneshow når Samsung lanserer varene sine på IFA i Berlin. Bilde: Odd Richard Valmot
31. aug. 2017 - 00:56

BERLIN (digi.no): Det er ikke mye over en uke siden Samsung brente av den store kruttladningen da de lanserte Galaxy Note 8 (skjønt den er nok i motsetning til skandaleforgjengeren ikke brennbar).

Men i et så stort selskap som har Apple som erkekonkurrent er det mer på lager. For dette handler ikke bare om mobiltelefoner, men nå drar det seg til på klokker. Det begynte som et skuldertrekk, og det var det lenge også. Men da Apple Watch kom ble det fart i markedet. Nå selger disse produktene som aldri før, og det er ikke bare Apple som skummer fløten.

Samsung fikk endelig drag på klokker etter mange forsøk. Det begynte med Gear 2 to da de droppet Android i klokkene for sitt eget Tizen-operativsystem. Med Gear 3, som kom i fjor og som var litt større og bedre, tok det virkelig av. Nå er Samsung størst i dette segmentet, som også inkluderer treningsarmbånd.

For her har Samsung andre konkurrenter enn Apple. Fitbit og Garmin, for ikke å snakke om finske Polar, har et godt grep om markedet for såkalte treningsarmbånd – og de muskler seg inn på klokkene også.

På IFA i Berlin lanserte Samsung en ny klokke og et nytt treningsarmbånd. I tillegg kommer et par trådløse øreplugger som skal overgå alt annet på markedet.

I følge reklamen fra scenen på pressekonferansen her nede mener Samsung at det nå dreier seg om mer enn trening, og mye om wellness. Det er et ullent ord, men de mener at de har sine ord i behold gjennom måten dingsene kommuniserer med mobiler og TV-er. Har du på deg en slik kan du få TV-en til å bli din personlige trener.

Dette er et marked Samsung virkelig har sett seg ut og de har alliert seg med andre store tjenesteleverandører som Spotify og Speedo for å skape en allianse rundt de nye og tidligere produktene.

Nye trender

Sveitserne må kanskje føle litt uro denne gangen også, men de klarte jo overgangen til kvartsur godt på 70-tallet. I dag er det fremdeles mekaniske ur som står for toppmarginene. Men nå er det på’n igjen.

Og denne gangen er det kanskje verre. Mange unge bruker ikke klokke, og når de skal ha noe på håndleddet må det kunne gi noe mer enn tid. Det har de jo på mobilen. Det er kanskje grunnen til at såkalte treningsarmbånd er blitt så populære. De vil ha puls, skritt-teller og holde oversikt over hvor de løper, hvor fort det går, kaloritelling og mye mer. Gjerne veldig mye mer. Og det er ikke bare unge som har droppet den tradisjonsrike klokka, mange godt voksne vil følge med på hva kroppen yter.

To nye på håndleddet

Sportsklokke: Med Gear Sport lanserer Samsung en rendyrket sportsvariant av klokkeserien sin. <i>Foto:  Samsung</i>
Sportsklokke: Med Gear Sport lanserer Samsung en rendyrket sportsvariant av klokkeserien sin. Foto:  Samsung

De to nye treningsorienterte dingsene til å ha på håndleddet er egentlig varianter av de modellene som allerede eksisterer, men med et par viktige forbedringer. Begge er vanntette ned til 50 meters dyp. Det burde holde for de fleste, men dette åpner markedet for alle som svømmer og driver annen vannsport. En annen viktig forbedring er at de nå tar pulsen kontinuerlig, også når du svømmer.

De er blitt litt smartere også. Sitter du i et fly vet de det, og i stedet for å mase om at du bør røre på deg, kommer det forslag til hva du kan gjøre i flysetet. På telefonen, formoder vi.

Moderne armbånd: Gear Fit2 Pro er en oppgradering av forrige modell, med kontinuerlig pulstaking og vannsikker til 50 meters dyp. <i>Foto:  Samsung</i>
Moderne armbånd: Gear Fit2 Pro er en oppgradering av forrige modell, med kontinuerlig pulstaking og vannsikker til 50 meters dyp. Foto:  Samsung

Gear Sport er den nye treningsorienterte klokka. Den har fått en 1,2-tommers skjerm, mot Gear S3 som har 1,3, og det hjelper på størrelsen. Samsung håper dette appellerer mer til damer.

Nye Gear Fit2 Pro  er arvtakeren etter varianten uten Pro, men har fått kontinuerlig puls og vanntetthet. Beskjeden til svømmere er at her er det bare å begynne å spare.

Øreplugger

Rett i boks: De nye ørepluggene IconX kommer i en ladeboks. Den har også et eget batteri og kan lade ørepluggene en ekstra gang uten tilgang til strøm. <i>Foto:  ORV</i>
Rett i boks: De nye ørepluggene IconX kommer i en ladeboks. Den har også et eget batteri og kan lade ørepluggene en ekstra gang uten tilgang til strøm. Foto:  ORV

En stor nyhet er de nye trådløse ørepluggene IconX. Med en pris på 2290 kroner er det ikke det billigste du kan putte i ørene, men disse har innebygget batteri som holder i fem til syv timer. De kan selvfølgelig strømme musikk fra telefoner eller klokkene, men de har også 4 GB minne innebygget, så det er mulig å klare seg uten noe annet. Proppene har også innebygget pulsmåler, akselerometer og skritteller som gjør dem til selvstendige treningspartnere. De kan også sørge for å pushe litt på. Slakker du av kan du få varsler om det, og at du må yte mer.

Gear Sport kommer i slutten av oktober og vil koste 3490 kroner, mens Gear Fit2 Pro dukker opp i midten av september og vil koste 2290 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.