TELEKOM

Samsung gir ikke opp Bada

Fortsetter utviklingen av mobilt operativsystem i konkurranse med Android.

Samsung vil fortsatt satse på mobilplattformen Bada.
Samsung vil fortsatt satse på mobilplattformen Bada.
14. okt. 2011 - 09:54

Googles Android har en stund vært det mest populære operativsystemet for smarttelefoner. Men da Google snappet opp mobilprodusenten Motorola skapte det bekymring hos Samsung og de andre smarttelefonprodusentene om at konkurranseforholdene i Android-økosystemet ville bli endret.

Nå varsler Samsung at de kommer med en ny og forbedret versjon av sitt operativsystem Bada. Lee Ho Soo, som leder Samsung Mobile sin løsningsavdeling, sa på et arrangement i Seoul torsdag at de ville fortsette å utvikle plattformen, og at de skulle tilby mye mer til de som bruker Bada-baserte telefoner. Det melder Bloomberg News.

Samsung er en av de største tilbyderne av Android-baserte telefoner, men sender nå sterke signaler på at de vil minske sin avhengighet til Googles plattform. Den forrige versjonen av Bada ble lansert i februar, men Samsung har ikke offentliggjort når en ny versjon av operativsystemet vil bli lansert.

Lee kunne også fortelle at Samsung jobber ned stemmestyrings-teknologi som skal konkurrere med Apples nye produkt Siri, som gjør iPhone brukerne i stand til å kommunisere med telefonen sin ved tale. Siri ble lansert sammen med iPhone 4S i forrige uke, og har ført til en revitalisering av talestyring til mobiler.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.