Samsung gjør HD-valget enklere

Noen velger med hell å satse på to hester. Det gjør Samsung med HD DVD og Blu-ray Disc.

Samsung gjør HD-valget enklere

Noen velger med hell å satse på to hester. Det gjør Samsung med HD DVD og Blu-ray Disc.

Konkurransen mellom HD DVD og Blu-ray Disc pågår for fullt, men som vanlig når det er mye usikkerhet om hvem som vil gå av med seieren, velger de fleste forbrukere å overlate konkurrentene til seg selv, og i stedet først kjøpe produktet når den endelige vinneren er klar.

Samtidig er det en del som gjerne vil benytte den flotte HDTV-en sin til noe noe mer enn spill og DVD-film.

Samsung er blant de få selskapene som har valgt ikke å velge side i konkurransen, men i stedet å levere produkter som støtter begge standardene. Dette har etter alt å dømme vært en utfordring, for produktene er stadig blitt utsatt.

Nå virker det klart at selskapets nye kombispiller, BD-UP5000, omsider skal komme på markedet. Allerede i juli i år ble det klart at selskapet ikke ville greie å få ut spilleren i tide til det viktige julesalget.

En talsperson for Samsung sier nå til nettstedet Dealerscope.com at spilleren vil bli tilgjengelig i USA i andre halvdel av desember. På Amazon.coms side om spilleren, heter det dog at den vil komme i salg den 15. januar 2008.

Opprinnelig var det meningen at spilleren skulle selges for 999 dollar, men for denne prisen kan man også kjøpe to separate spillere, en for HD DVD og en for Blu-ray Disc.

Dermed er den veiledende prisen blitt satt ned til 799 dollar, omtrent 4400 kroner før nasjonale avgifter.

Spilleren har støtte for blant annet full HD (1080p) og HDMI v1.3.

Til toppen