Samsung har gått forbi Motorola

Fem leverandører har nesten hele mobilmarkedet. Nokia er størst, og nå er Samsung nest størst.

Samsung har gått forbi Motorola

Fem leverandører har nesten hele mobilmarkedet. Nokia er størst, og nå er Samsung nest størst.

Analyseselskapet Gartner følger en rekke av segmentene i den internasjonale IKT-bransjen. Nå har de lagt frem en rapport for hvordan det har gått med det globale mobilsalget i tredje kvartal.

Ifølge Gartner ble det totalt ble det solgt 289 millioner mobiltelefoner i årets tredje kvartal. Det var en fremgang på cirka 15 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det skjedde på tross av få nylanseringer i kvartalet.

De fem største mobilleverandørene dominerer fullstendig. De har totalt 81,6 prosent av markedet, og det er ingen tvil om hvem som er størst.

Nokia dominerte med 110,2 millioner mobiltelefoner, noe som gir de en markedsandel på hele 38,1 prosent.

Motorola har tidligere hatt en soleklar andreplass, men det har ligget i kortene at de ville bli forbigått, og det har nå skjedd. Motorola hadde en solgte 37,8 millioner mobiler og endte med en markedsandel på 13,1 prosent. Samsung gikk inn på andreplass med sine 41,8 millioner solgte mobiler, en markedsandel på 14,5 prosent.

På fjerdeplass følger Sony Ericsson med 25,4 millioner solgte mobiler, og en markedsandel på 8,8 prosent. Sør-koreanske LG solgte 20,5 millioner og hadde en markedsandel på 7,1 prosent av markedet.

Til toppen