BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samsung har startet salget av flash-disk

Samsung har begynt å tilby en relativt billig flashminne-enhet som erstatter harddisken i bærbare PC-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. mars 2006 - 12:03

digi.no skrev tidligere denne måneden at Samsung under CeBIT-messen demonstrerte en flashminnebaserte lagringsenhet med samme mål som en 1,8 tommers harddisk for bærbare PC-er. I går annonserte selskapet at det har startet leveransene av den nye Flash-SSD-en (Solid State Disk), som har en lagringskapasitet på 32 GB. Flashminnet som benyttes er av typen NAND.

I forbindelse med annonseringen har selskapet også offentliggjort flere detaljer om enhetens egenskaper, sammenlignet med egenskapene til en typisk 1,8 tommers harddisk.

Veksten på Flash-SSD-en skal være på 15 gram, mens harddisken veier 61 gram. Effektforbruket i standbymodus er 0,1 watt, mens den forbruker 0,5 watt ved lesing og skriving. Harddiskens effektforbruk er tre ganger så høyt.

Flash-SSD-en skal kunne lese med en hastighet på 57 megabytes i sekundet og skrive med en hastighet på 32 megabytes i sekundet. Harddisken har en maksimal lese- og skrivehastighet på 15 megabytes i sekundet. Flash-disken skal i tillegg tåle større temperaturforandringer enn harddisken.

Samsung oppgir ingen pris i forbindelse med annonseringen, men har tidligere antydet en pris på 960 dollar. Men prisen på flashminne stuper for tiden, så observatører ser ikke bort fra at prisen kan falle ned mot 500 dollar i løpet av ganske kort tid. Uansett om prisen blir 500 eller 1000 dollar, så er det langt rimeligere enn konkurrerende produkter.

Samsung anser utsiktene for det globale SSD-markedet for å være gode. Selskapet forventer at den totale omsetningen i markedet vil stige fra 540 millioner dollar i år til 4,5 milliarder dollar innen 2010.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.