JUSS OG SAMFUNN

Samsung i nytt angrep mot Apple

Patentkrigen fortsetter, dagen etter partene godtok forliksmøte.

Samsung har igjen saksøkt Apple, bare én dag etter det ble kjent at selskapets toppsjefer har blitt enige om å møtes til forliksdiskusjoner. Her fra hovedkvarteret deres i Seoul.
Samsung har igjen saksøkt Apple, bare én dag etter det ble kjent at selskapets toppsjefer har blitt enige om å møtes til forliksdiskusjoner. Her fra hovedkvarteret deres i Seoul. Bilde: Reuters/Scanpix
20. apr. 2012 - 11:35

Denne uken ble det kjent at toppsjefene i Apple og Samsung har gått med på å møte hverandre til en forlikskonferanse innen 90 dager.

Hensikten var å begrave de utallige patentsøksmålene selskapene har anlagt mot hverandre over fire kontinenter, siden Apple åpnet ballet for ett år siden.

Fredspipen har nå fått en annen lyd.

Samsung anlegger et nytt søkmål mot Apple, og det bare én dag etter at partene ble enige om møtes til forlikdiskusjoner.

Den sørkoreanske mobilprodusenten går til sak ved en distriktsdomstol i California. Påstanden er brudd på åtte patenter, melder Bloomberg. Det fremgår ikke hvilke patenter det gjelder.

Ifølge nyhetstjenesten sier Samsung at dette er svar på et søksmål Apple anla i februar.

En talsperson i Apple skal ikke ha ønsket å kommentere forholdet, utover tidligere uttalelser om at de er nødt til å beskytte sine innovasjoner.

Dermed ser patentkrigen mellom verdens to største smartmobilprodusenter ut til å fortsette med uforminsket styrke.

Partene har bundet hverandre opp i minst 20 ulike rettstvister i 10 ulike land bare det siste året. Utvekslingen av søksmål berører blant annet på angivelige brudd på patenter, kopiering av mobilteknologi, brukergrensesnitt og «innovativ stil».

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.