AVTALER & KONTRAKTER

Samsung kan gi Google TV nytt liv

Nærmer seg en avtale.

Det er ikke utenkelig at Samsung lanserer tv-modeller med Google TV-programvaren i 2012.
Det er ikke utenkelig at Samsung lanserer tv-modeller med Google TV-programvaren i 2012.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. nov. 2011 - 15:03

Googles Android-baserte programvare for tv-er og tv-bokser, Google TV, har ikke vært noen suksess. Dette skyldes delvis mangler i selve programvaren, men trolig vel så mye tv-selskapenes motvilje til å la innhold bli vist via Google TV, som i utgangspunktet skal kunne smelte sammen web- og tv-opplevelsen til brukerne.

Google kom i slutten av oktober med Google TV 2.0, som er basert på Android 3.1, og som skal være betydelig mer moden. Den gjør det også mulig for brukerne å laste ned og installere applikasjoner fra Android Market. Den oppgraderte programvaren skal være tilgjengelig for Google TV-utstyrte enheter fra Sony og Logitech.

Hvordan salget av Sonys tre Google TV-baserte tv-modeller, samt BD-spiller har gått, er uklart. Logitech skal derimot være svært misfornøyde, men har trukket tilbake de tidligere uttalelsene om at selskapet aldri mer vil tilby produkter med Google TV.

– Google TV er et flott konsept, men produktet var ikke modent ved lanseringen, sa Logitech toppsjef, Guerrino de Luca, til Reuters i forrige uke. Han skal videre ha sagt at Logitech igjen vil støtte prosjektet, men med større forsiktighet enn tidligere.

Nå kan det se ut til at Google TV vil få bredere støtte i de kommende månedene. Det ryktes at LG vil presentere en tv-modell med Google TV under Consumer Electronics Show i januar 2012 (CES 2012), men LG skal ikke ha bekreftet dette.

Samsung, derimot, bekrefter at selskapet er i ferd med å avslutte forhandlingene med Google om bruk av Google TV i kommende tv-modeller. Det var Yoon Boo-keun, president for Samsungs tv-divisjon, som fortalte dette til blant annet Reuter i går.

Samsung vil uansett ikke rekke å få ferdig disse modellene til CES 2012. Selskapet planlegger derimot å lansere 55-tommer tv-er med OLED-skjerm under den store elektronikkmessen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.