RESULTATERFINANS

Samsung kan ha snudd skuta

Varsler kraftig vekst i overskuddet.

Samsung Electronics melder igjen om betydelig økt overskudd, etter at det nådde bunnivået for et år siden.
Samsung Electronics melder igjen om betydelig økt overskudd, etter at det nådde bunnivået for et år siden. Bilde: Nan Palmero via Flickr (CC BY 2.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. okt. 2015 - 11:24

Aksjekursen til Samsung Electronics spratt opp med mer enn 8 prosent i går etter at selskapet kom med et etter forholdene svært positivt resultatvarsel for tredje kvartal.

Forrige kvartal: Fortsatt svakt fra Samsung 

Solid oppgang

Selskapet regner med at det endelige driftsresultatet vil være på omtrent 7,3 billioner koreanske won (52 milliarder kroner) av en omsetning på omtrent 51 billioner won (365 milliarder kroner).  Spesielt driftsresultatet er ifølge Bloomberg betydelig bedre enn det analytikere hadde estimert på forhånd.

Etter toppkvartalet for to år siden med et overskudd på 10,2 billioner won, falt overskuddet til 4,06 billioner won i tredje kvartal i fjor. Det varslede overskuddet i årets tredje kvartal vil dermed være bortimot 80 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor.

Dermed kan det se ut til Samsung Electronics er i ferd med å komme seg ut av en svært negativ trend som har vart i to år.

Taper i markedet: Knallvekst for Samsung-utfordrere 

Ikke så mye mobil

Ifølge Bloombergs kilder har omsetningen av halvledere og skjermer vært viktig for å snu denne trenden. Inntektene skal dog ha blitt godt hjulpet av høy dollarkurs.

Salget av smartmobiler har ifølge analytikerne økt betydelig fra forrige kvartal, noe som også antas å ha bidratt positivt til driftsresultatet. Men selv om Samsung har solgt flere enheter, har gjennomsnittsprisen gått ned. Salget av selskapets toppmodeller, Galaxy S6-familien, skal ha blitt betydelig redusert.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

Økningen i aksjekursen skal likevel ha vært den største siden januar 2009, så markedet har tydelig tro på at Samsung nå har funnet en vei ut av nedgangstidene.

Populær her i landet: Sterk debut for Galaxy S6 i Norge 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.