AVTALER & KONTRAKTER

Samsung kjøper ut Sony

Gjør LCD-produsent til heleid datterselskap.

Sony skal fortsatt benytte LCD-paneler fra S-LCD.
Sony skal fortsatt benytte LCD-paneler fra S-LCD. Bilde: Sony
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. des. 2011 - 12:35

Sony og Samsung Electronics kunngjorde mandag at Samsung skal overta Sonys aksjer i S-LCD, LCD-panelprodusenten som de to teknologigigantene eier sammen. S-LCD blir dermed et heleid datterselskap av Samsung.

Ifølge en pressemelding fra Sony skal Samsung betale Sony 1,08 billioner koreanske won, omtrent 5,6 milliarder kroner, for Sonys andel av selskapet.

Sony og Samsung har samtidig inngått en ny strategisk avtale om leveranser og kjøp av LCD-paneler. Målet for avtalen er å bedre konkurransedyktigheten til begge selskapene.

Sony venter at avtalen vil føre til at selskapet får fleksibel og solid tilgang til LCD-paneler fra Samsung, basert på markedspriser, men uten ansvaret og kostnadene ved å måtte stå for selve produksjonen.

Samsung venter på sin side at full kontroll over S-LCD vil gi økt fleksibilitet, hastighet og effektivitet i både panelproduksjonen og i forretningsdriften.

S-LCD ble etablert som et et fellesprosjekt mellom Sony og Samsung i april 2004. Målet var at selskapet skulle levere avanserte paneler til konkurransedyktig pris til begge de to moderselskapene. Men dette var på en tid da marginene innen produksjon av LCD-paneler var betydelig høyere enn i dag.

Det er ventet at overføringen av aksjene vil være fullført innen utgangen av neste måned.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.